Oferte locuri de munca top

Veolia preia o firma romaneasca de instalatii

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Veolia România Soluții Integrate SA, deținută de grupul francez Veolia, intenționează să preia o firmă românescă de proiectare şi execuţie a instalaţiilor.

Veolia România Soluții Integrate SA gestionează resursele de apă, tratează și distribuie apa potabilă, epurează și evacuează apele uzate menajere și pe cele pluviale.

Firma pe care intenționează să o preia este Nisal SRL Mediaș, Sibiu, deținută de familia antreprenorului Mihai Cristian Nistor.

Nisal SRL se ocupă cu proiectarea şi execuţia instalaţiilor sanitare, de stingere a incendiilor, de încălzire, de climatizare și de ventilație. Din 2012, compania prestează și servicii de instalare de pompe de căldură și de execuție a forajelor verticale.

În anul 2022 a realizat o cifră de afaceri de circa 28,72 milioane de lei și un profit net de 3,02 milioane lei, cu un număr mediu de 58 de angajați.

Veolia Romania Solutii Integrate SA este deținută de Veolia Eau Compagnie Generale Des Eaux SCA Franta, care mai deține și 73% din Apa Nova Buurești SA (988,73 milioane lei cifră de afaceri în 2022, profit net de 77,52 milioane lei, cu un număr mediu 1.953 de angajați). De asemenea, deține și firma de construcții Acvatot SRL (cifră de afaceri în 2022 de 288,67 milioane lei și profit net de 10,33 milioane lei, cu un număr mediu de 476 angajați).

În același timp, Veolia Romania Solutii Integrate SA a realizat în 2022 o cifră de afaceri de circa 54,56 milioane lei cu un număr mediu de 210 angajați și a raportat o pierdere de 6,87 milioane lei.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Spatii de productie pentru extinderea activitatii unor antreprenori locali

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2024

Revista Arena Constructiilor aprilie 2024

Sus