Oferte locuri de munca top

Venituri mai mici din chirii, pentru IMMOFINANZ Group în România

5697

Eduard Zehetner, CEO al IMMOFINANZ Group.

În prima jumătate a anului financiar 2014/15, veniturile din închirieri ale IMMOFINANZ Group în România au înregistrat o ușoară scădere și au totalizat 23,5 milioane de euro (față de 24,4 milioane de euro în aceeași perioadă a anului precedent). Această valoare reprezintă 10,0% din veniturile totale din închirieri ale Grupului.

Proprietățile IMMOFINANZ Group în România reprezintă 14% din portofoliul total al companiei. Grupul detine 82 de proprietăți (15 investiții finalizate, 12 în curs de dezvoltare și 55 de proiecte în analiză), cu o valoare de 957,5 milioane de euro (658,4 milioane de euro – investițiile finalizate, 41 milioane de euro – proiectele în curs de dezvoltare și 258,1 milioane de euro – proiectele în analiză).

Portofoliul de investiții finalizate include opt clădiri de birouri (14,6% din totalul portofoliului de birouri), patru proprietăți în zona de retail (10,4% din întregul portofoliu de retail) și trei active logistice (3,8% din întregul portofoliu de logistică). Valoarea reală estimată după finalizarea proiectelor în curs de dezvoltare ale Grupului în România totalizează 85,8 milioane de euro.

Rezultatele operaționale grupului în România au atins 15,4 milioane de euro, față de 14,3 milioane de euro în aceeași perioadă a anului anterior, și reprezintă 9,1% din totalul rezultatelor operaționale ale IMMOFINANZ Group. Profitul operațional (EBIT) în România a fost de 9,0 milioane de euro la 31 octombrie 2014, față de 11,4 milioane de euro în aceeași perioadă a anului trecut.

 Performanța IMMOFINANZ Grup, afectată de criza din Rusia

Rezultatele operaționale ale IMMOFINANZ Group s-au menținut stabile comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, totalizând 169,5 milioane de euro în primul semestru al anului financiar 2014/15 (față de 166,8 milioane de euro în primul semestru din anul financiar 2013/14.

În ciuda acestei performanțe, profitul net în primul semestru din 2014/15 a înregistrat o valoare negativă, de -30,2 milioane de euro. Această scădere a fost cauzată în principal de efectele negative ale reevaluării portofoliului de investiții în al doilea trimestru, ajustate la cursul de schimb valutar – reevaluare ce a reflectat scăderea valorii proprietăților din Europa de Est, cu precădere din Rusia, Polonia și Cehia. Aceste rezultate ajustate la cursul de schimb valutar ale reevaluării, de -75,0 milioane de euro, au redus profitul net al grupului, însă nu au afectat numerarul. Cheltuielile cu impozitul pe venitul curent au fost, de asemenea, mai ridicate în al doilea trimestru, fapt datorat, printre altele, vânzării de proprietăți logistice în Elveția.

„Rubla a continuat să scadă în raport cu dolarul american și moneda euro în al doilea trimestru al anului financiar 2014/15. Această tendință s-a intensificat în ultimele săptămâni și zile, iar de la începutul anului 2014 până la începutul lunii decembrie, rubla a înregistrat un declin de aproape 40%. Această situație a afectat, de asemenea, businessul nostru din Rusia și ar putea avea o influență mai puternică decât cea estimată asupra rezultatelor operaționale din trimestrele următoare, prin extinderea duratei de reducere temporară, pe termen scurt, a valorii chiriilor și o posibilă continuare a declinului cursului valutar”, a declarat Eduard Zehetner, CEO al IMMOFINANZ Group.

Sus