Oferte locuri de munca top

Varianta Ocolitoare Sfantu Gheorghe: noi estimari privind darea in trafic

Lucrările de construire a Variantei de ocolire a municipiului Sfântu Gheorghe se derulează într-un ritm bun și nu sunt întârzieri față de programul stabilit.

După cum ne-a spus Tudor Alexandru Duțu, directorul regional DRDP Brașov, unitate subordonată Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, stadiul actual al lucrărilor este de 50%.

Aceast tronson este estimat să fie dată în trafic în cursul lunii iunie a anului viitor.

Execuția lucrărilor a început în 16 iunie 2022, antreprenor fiind asocierea Gott Strasse SRL Brașov – Euro Strada SRL Brașov – Perfect Consult Europe SRL Ilfov– Hidrostroy AD (Bulgaria).

Pentru atribuirea acestui contract antreprenorul a concurat cu nu mai puțin de zece ofertanți.

Varianta ocolitoare are o lungime de 11,56 km.

Contractul de proiectare și execuție pentru acest proiect a fost semnat pe 22 septembrie 2021 pentru valoarea de circa 236,5 milioane lei fără TVA, prețul per kilometru fiind de aproape 20,46 milioane lei.

TOPUL DRUMARILOR: Pe trend ascendent, spre un adevarat boom

Ordinul de începere a fost dat pe 1 noiembrie 2021, fiind prevăzute 5 luni pentru proiectare și 2 ani pentru execuție, ceea ce ar însemna aprilie 2024. Însă, va fi o întârziere de circa o lună și jumătate, după cum reiese din termenul de finalizare estimat de reprezentantul DRDP Brașov.

Totuși, el apreciază că ”lucrările se derulează bine până în prezent”.

De altfel, autoritatea contractantă nu a emis vreun certificat negativ.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 7/octombrie 2023

Revista Arena Constructiilor octombrie 2023

Sus