Oferte locuri de munca top

Varianta ocolitoare Iasi – Est, in pregatire pentru licitatie

Proiectul variantei ocolitoare Iași – Est este în pregătire. În prezent este în curs de elaborare Studiul de Prefezabilitate. Odată ce acesta va fi finalizat vor putea demara celelalte etape.
Acest drum va tranzita comune limitrofe ale Iaşului și va face legătura dintre DN24 (dinspre Vaslui) cu traseul autostrăzii A8 (centura nord a Iaşului). Tronsonul are 29 km, dintre care 24 km reprezintă traseu nou, iar 5 km se suprapun cu DN24 şi ar urma să fie modernizaţi.

După finalizarea Studiului de prefezabilitate va fi demarată etapa de realizare a Studiului de fezabilitate (stabilire traseu în cadrul AMC, realizare investigații de teren etc.), iar ulterior finalizării acestuia și după aprobarea indicatorilor tehnico-economici va fi lansată procedura de licitație pentru Proiectare și Execuție, conform unei note de informare.

Conform calendarului realizării investiției, termenele de realizare a serviciilor de proiectare sunt următoarele:

* 18 septembrie 2023 – predare Studiu de fezabilitate;

* 18 decembrie 2023 – asistența tehnică acordată beneficiarului în perioada derulării procedurilor de licitații pentru lucrări și depunerea aplicației de finanțare;

* 18 ianuarie 2024 – termenul de finalizare a serviciilor.

În cadrul Programului Investitional (PI) pentru devoltarea infrastructuri de transport pentru perioada 2021-2030 este inclus proiectul de drum transregio Vaslui – lasi – A8 (profil 1+1, inclusiv VO lași Est) cu o valoare estimată de aproximativ 129 milioane euro și o lungime de 86 km.

VO lași Est va realiza conexiunea dintre drumul TransRegio Vaslui – lași și Autostrada A8 Târgu Neamț – lași – Ungheni, având finanțare asigurată din cadrul Programului Transport 2021-2030. Cuantumul finanțării se va stabili dupa realizarea Studiului de Fezabilitate.

Contractul pentru elaborarea Studiului de Prefezabilitate și a Studiului de Fezabilitate a fost semnat între CNAIR SA și societatea Proiect-Construct Regiunea Transilvania SRL Oradea în luna mai a anului trecut. Durata contractului este de un an și jumătate.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus