Oferte locuri de munca top

Varianta ocolitoare Buftea va intra in licitatie

Au fost făcuți primii pași pentru lansarea procedurii de achiziție publică pentru atribuirea contractului de execuție a Variantei de Ocolire Buftea.

Valoarea estimată a contractului este de peste 192 de milioane de lei, fără TVA.

Documentația privind licitația a fost încărcată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, iar după ce se va valida de către ANAP, va fi stabilită și data depunerii ofertelor, după cum a anunțat Ionel Scrioșteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Varianta de ocolire Buftea are o lungime de 5,7 km și va avea trei pasaje și două intersecții:

* pasaj peste drum betonat km 0+610 (L=36.10 m)

* pasaj peste DJ101 km 2+800 (L=84.90 m) Intersecția cu DJ101 este amenajată cu un pasaj superior pe varianta de ocolire și intersecție cu sens giratoriu proiectată sub pasaj.

* pasaj peste CF București-Ploiești km 4+525 (L=81.90 m)

* intersecție giratorie la km 0+000 (începutul variantei intersectează DN 1A la km 17+100 și va asigura conexiunea cu nodul rutier al autostrăzii de centură București)

* joncțiunea Variantei Ocolitoare cu DN 1A se face la km 21+700 (km 5+774 al Variantei Ocolitoare) utilizând Strada Metalurgiei.

Varianta de Ocolire Buftea va veni în completarea investițiilor privind pasajul Mogoșoaia și Autostrada Bucureștiului – A0. Aceasta va conduce la separarea traficului local de traficul de tranzit, producând beneficii atât la nivelul traficului de tranzit aferent DN1A, cât și la nivelul traficului local aferent tramei stradale a orașului Buftea.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus