Oferte locuri de munca top

Varianta Ocolitoare Arad-Est: un pas spre realizare

Tronsonul de 11 kilometri pe latura estică a municipiului Arad, care va permite alcătuirea completă a șoselei de centură, este mai aproape de realizare.

Acest tronson va porni din DN69 Arad-Timișoara 46+115 până la punctul de racord DN7 Nădlac – Arad – Deva.

Pentru acest proiect a fost lansată sâmbătă procedura de achiziție publică în vederea atribuirii contractului de proiectare și execuție.

Data limită pentru depunerea ofertelor este 18 mai 2022.

Valoarea estimată contractului este de 270.794.840 fără TVA, finanțarea fiind din fonduri europene. Criteriul de atribuire este ”Cel mai bun raport calitate-preț”.

Vor incepe lucrarile din a doua etapa a unui tronson de autostrada

Proiectul prevede și construirea unei piste de bicicletă de-a lungul centurii, precum și un pod peste Mureș și un pasaj peste calea ferată, potrivit președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

”Suntem primul Consiliu Județean care ne-am asumat un proiect de acest gen, investind într-o șosea de centură a municipiului reședință de județ. Rolul acestei centuri este de a crea o legătură directă de pe DN 7 spre Timișoara, de a reduce traficul rutier de tranzit din Vladimirescu și municipiu. Suntem un județ de graniță, pe care îl tranzitează majoritatea autovehiculelor care intră în țară, iar centura ocolitoare va devia o parte din acest trafic”, a specificat Iustin Cionca.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie 2022

Sus