Oferte locuri de munca top

Varianta de Ocolire Barlad: lucrarile avanseaza

Ultimul lot de grinzi ce vor susține cel mai mare pasaj peste liniile de cale ferată a sosit zilele acestea pe șantierul Variantei de Ocolire Bârlad.

Pasajul, cu o lungime de 200 de metri, va fi construit în capătul de sud al centurii ocolitoare, în apropierea sensului giratoriu de la intrarea în Bârlad, dinspre Tecuci.

Tot de curând, Primăria Bârlad a emis o nouă autorizație în cadrul acestei investiții, privind desființarea unor construcții existente pe un sector ce va fi inclus în traseul variantei ocolitoare.

Lucrările au fost preluate de antreprenorul Concelex din București, de la firma care a câștigat licitația.

Contractul este finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Varianta de Ocolire a Bârladului va avea o lungime totală de 11,3 kilometri, o lățime a platformei de 10 metri, 4 poduri, 3 pasaje, 4 intersecții, 24 de podețe și două parcări de scurtă durată.

Este formată dintr-un segment distinct, complet nou – Varianta de Est, ce se desfășoară între D.N. 24, la intrarea în Bârlad, și D.N. 24, la ieșirea din Bârlad spre Vaslui.

Elaborarea unui SF de peste 6 mil euro, intarziata

”Orice document necesar, repet – care tine de Primăria Bârlad, este semnat și pleacă din instituție în cel mai scurt timp posibil, în așa fel încât constructorii să nu întâmpine niciun obstacol, iar finalizarea lucrărilor să se poată face conform planificării”, a declarat primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus