Oferte locuri de munca top

Vanzatorii cer preturi in crestere pentru locuintele din Bucuresti si Cluj Napoca

Prețurile cerute de vânzătorii de locuințe au revenit, în martie, pe o traiectorie ascendentă mai ales în București și Cluj Napoca, după ușoarele scăderi consemnate în primele două luni ale acestui an.

Suma medie solicitată de vânzătorii de apartamente – atât noi, cât și vechi – s-a majorat cu 1,5% luna trecută, ajungând la un nivel de 1.379 de euro/mp util, potrivit Indicelui Imobiliare.ro,

București

Pe tot parcursul lunii martie, prețurile cerute pentru apartamentele disponibile spre vânzare au urcat 1.418 euro/mp util, creșterea față de februarie fiind de 1,6%.

Așteptările vânzătorilor s-au majorat pe ambele segmente de piață analizate, însă într-o măsură diferită: locuințele din blocurile vechi s-au apreciat cu 0,6% (la 1.395 euro/mp util), în vreme ce unitățile locative nou-construite au resimțit o creștere de 2,4%, (la 1.435 euro/mp util).

Edificarea in Capitala a peste 250 de apartamente, in autorizare

Brașov

Prețurile cerute în luna martie pentru vânzarea apartamentelor au stagnat la 1.277 de euro/mp util.

În momentul de față, un apartament vechi poate fi achiziționat, în medie, cu 1.257 de euro/mp util, mai mult cu 1% decât luna trecută.

Pe de altă parte, o locuință într-unul dintre ansamblurile rezidențiale nou-construite din Brașov are acum o valoare medie de listare de 1.306 euro/mp, în scădere cu 2,3% față de februarie.

Cluj-Napoca

Așteptările vânzătorilor de apartamente s-au majorat cu 2,1% în martie, prețul cerut  a situându-se, în momentul de față, la o medie de 1.887 euro/mp util.

În capitala Transilvaniei, prețurile au crescut pe ambele segmente de piață analizate: locuințele din blocurile vechi s-au apreciat cu 1,7% (la 1.853 euro/mp util), iar cele din ansamblurile noi, cu 2,7% (la 1.924 euro/mp).

Ansamblu mixt, format din trei blocuri cu 7 niveluri, in curs de autorizare

Constanța

Pentru apartamentele disponibile spre vânzare prețurile cerute s-au menținut, per ansamblu, la valoarea medie de listare atinsă la finele lui februarie, respectiv 1.268 euro/mp util.

Prețurile au cunoscut evoluții diferite pe cele două segmente de piață analizate: apartamentele vechi s-au depreciat cu 0,6% (la 1.257 euro/mp), în vreme ce unitățile locative nou-construite s-au apreciat cu 1,2% (la 1.288 euro/mp).

Iași

Locuințele din blocurile vechi s-au apreciat în martie cu 1,1%, la 1.103 euro/mp.

Pe segmentul apartamentelor nou-construite creșterea prețului mediu cerut a fost nesemnificativă de doar 0,1%, o asemenea unitate locativă ajungând să coste 1.057 euro/mp.

Peste 5 ha, pregatite pentru edificarea unui complex rezidential

Timișoara

Suma medie solicitată pentru un apartament s-a majorat nesemnificativ în luna martie, anume cu 0,2%, la 1.304 euro/mp util.

Apartamentele vechi disponibile spre vânzare pe piața timișoreană s-au apreciat în martie cu 0,9%, la 1.309 euro/mp util.

Locuințele din cadrul noilor ansambluri rezidențiale, pe de altă parte, au înregistrat o scădere de 1,9%, la 1.291 de euro/mp util.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2021

Sus