Oferte locuri de munca top

Vanzari mai mici de produse nealimentare, dar mai mari la carburanti

Vânzările de produse nealimentare au înregistrat în octombrie a doua lună consecutivă de scăderi. Scăderea a fost de 0,8%, conform celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică.

Totuși, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 0,5% ca serie ajustată, în octombrie față de septembrie. Aceasta datorită creșterilor înregistrate de vânzările cu amănuntul ale carburanţilor (+2,3%) şi de vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,2%).

Octombrie comparativ cu octombrie 2021

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a fost mai mare cu 4,2%, în octombrie comparativ cu octombrie 2021.

Majorarea se datorează creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+14,9%), vânzările de produse nealimentare (+2,9%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,5%).

Ianuarie – Octombrie, comparativ cu perioada similară a anului trecut

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a fost mai mare cu 5,4% serie ajustată, în primele zece luni ale anului comparativ cu aceeași perioada a anului preccedent.

Aceasta ca urmare a creşterii înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+9,8%), vânzările de produse nealimentare (+4,1%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,6%).

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus