Oferte locuri de munca top

Va putea fi elaborat PUD-ul pentru Cartierul Justitiei

O propunere legislativă votată ieri de Camera Deputaților facilitează trecerea la elaborarea documentației de urbanism, precum planul urbanistic de detaliu, pentru întregul amplasament al viitorului Cartier al Justiției, din București.

Camera Deputaților a votat ieri propunerea legislativă prin care clădirile construite pentru avocați vor fi declarate de utilitate publică.

Este vorba despre lucrările de interes public naţional de construcţie, reabilitare, modernizare şi reconversie funcţională pentru construcţii administrative necesare funcţionării sistemului judiciar şi a activităţii avocaţilor, barourilor şi a Uniunii Naţionale a Barourilor din România.

Prevederea va debloca mai multe proiecte de investiții, având în vedere faptul că există sedii ale instituțiilor judiciare care nu au reușit să pună la dispoziția avocaților spații corespunzătoare în incinta acestora. Există chiar situații în care în construcții în care funcționează instanțe de judecată să nu existe un spațiu pentru avocați.

De asemenea, măsura va permite realizarea sediilor organelor profesionale ale avocaților atât în Cartierul Justiției din Bucureșt, cât și în alte eventuale dezvoltări urbanistice de aceste gen care ar urma să fie edificate.

Totodată, expropriatorul va avea posibilitatea legală de a elabora documentația de urbanism pe întregul amplasament al lucrărilor și nu doar pe parcela sau parcelele aflate în proprietatea publică sau privată a statului care sunt parte din același amplasament unic al lucrărilor, anterior declanșării procedurii de expropriere, conform unui amendament adăugat de o comisie de specialitate a Camerei Deputaților.

În prezent exproprierea nu poate fi inițiată în lipsa variantei finale a studiului de fezabilitate, care la rândul său nu poate fi realizat în lipsa documentației de urbanism, precum planul urbanistic de detaliu, pentru întregul amplasament.
Proiectul de lege a fost trimis președintelui Klaus Iohannis spre promulgare.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

2 Comentarii

Sus