Oferte locuri de munca top

Va incepe restaurarea Muzeului George Enescu

Casa Memorială George Enescu, de pe Calea Victoriei, unde a locuit marele compozitor, urmează să treacă printr-un amplu proces de restaurare și consolidare. Scopul final este ca ansamblul, format din Palatul Cantacuzino și Casa Memorială, să-și recapete strălucirea și titlu de unul dintre cele mai strălucite şi impunătoare palate bucureştene.

Lucrările de consolidare, restaurare și amenajare a Muzeului Național „George Enescu” vor intra în execuție în cea mai scurtă vreme, contractul de execuție fiind atribuit recent.

Din trei ofertanți, Ministerul Culturii, în calitate de autoritate contractantă, a atribuit contractul firmei Eldiclau SRL din Craiova, prin licitație deschisă, contractul ce prevede restaurarea monumentului istoric.

Criteriul de atribuire a fost ”cel mai bun raport calitate-preț”, prețul contractului având o pondere de 60%.

Valoarea contractului este de 5.551.211 euro, fără TVA, față de de valoarea estimată pentru lucrările la acest obiectiv care a fost de 6.328.884 euro.

Finanțarea obiectivului va fi realizată dintr-un împrumut acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Clădirile vor fi supuse, pe lângă un amplu proces de cercetare și analizare și unei restaurări și refaceri extensive a componentelor și detaliilor arhitecturale.

Astfel, monumentul istoric și de arhitectură, de valoare națională și universală, își va recapăta titlul de una dintre cele mai frumoase construcții ale Bucureștiului.

Din cauza duratei de exploatare de peste 100 de ani, degradarea generală este evidentă, așadar este afectată imaginea arhitecturală și artistică.

În ultimii 10 ani, Ministerul Culturii și-a axat activitatea investițională pe reabilitarea și modernizarea infrastructurii culturale la nivel național. În acest context, intervențiile de consolidare, restaurare şi amenajare a Muzeului Naţional „George Enescu” – Palatul Cantacuzino se înscriu în strategia investițională a Ministerului Culturii.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus