Oferte locuri de munca top

Va incepe realizarea Lotului 1 al Inelului Rutier Metropolitan Oradea

A fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru Lotul 1 al Inelului Rutier Metropolitan Oradea.

Valoarea contractului este de peste 70,14 milioane lei, fără TVA. Sunt prevăzute patru luni pentru proiectare, două luni pentru obținerea avizelor și autorizațiilor și 18 luni pentru execuție.

Antreprenor este asocierea formată din Asfamixt SRL, OPR Asfalt SRL și Dacia Faber SRL.

„Până la sfârșitul acestei săptămâni, firmele vor depune garanția de bună execuție și vom da ordinul de începere a lucrărilor. În prima etapă se va realiza proiectul tehnic. Până la sfârșitul lunii septembrie vor fi obținute și avizele necesare pentru începerea lucrărilor. Din luna august vom începe lucrările pregătitoare: organizările de șantier, decopertarea, drumurile tehnologice etc. Din toamnă se va lucra pe tot tronsonul dintre Băile Felix și Nojorid. Conform contractului, în 18 luni lucrările trebuie finalizate.

Cel mai târziu, în primăvara anului 2025 vom circula și pe acest drum. Cea mai complexă porțiune a lucrărilor este viaductul peste drumul național DN 76 și peste lacul de lângă drum, la ieșirea din Băile Felix spre Hidișel”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Inelul Rutier Metropolitan va avea o lungime de 17 kilometri și va fi prevăzut cu o bandă pe fiecare sens de circulație.

Execuția lucrărilor va fi realizată pe două loturi. Primul tronson are o lungime de 9 kilometri și este cuprins între Nojorid și viaductul care va fi construit peste DN76, la ieșirea din Băile Felix. Cel de-al doilea sector de drum pornește de la acest viaduct și ajunge în Oșorhei, ocolind localitățile Băile 1 Mai și Cheriu.

Pentru Lotul 2 a fost desemnat constructorul cu capital austriac Porr Construct SA, iar valoarea contractului este circa 81,69 milioane lei, fără TVA.

Solutii pentru respectarea termenelor din proiectele rutiere

Inelul metropolitan va deschide o nouă conexiune pe relația DN 1 – DN 76 – DN 79, prin localitățile Oșorhei, Băile Felix și Nojorid.

Obiectivul de investiții „Inel Rutier Metropolitan Oradea – Lot 1: km 0+000 – 9+055 și Lotul 2: km 9+055 – 17+017” este finanțat prin Programul Național „Anghel Saligny”, din alocările pentru Municipiul Oradea și Consiliul Județean Bihor. Contribuția guvernamentală reprezintă 80% din valoarea totală a investiției, iar 20% reprezintă contribuția Consiliului Județean Bihor și a Primăriei Oradea.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus