Oferte locuri de munca top

Va incepe proiectarea modernizarii a doua drumuri

Au fost semnate contractele pentru realizarea proiectelor tehnice în vederea modernizării a două drumuri județene de piatră din județul Botoșani.

Realizarea proiectelor tehnice deschide calea unor investiții de aproximativ 25 de milioane de euro.

Lungimea totală a drumurilor ce urmează să fie modernizate este de peste 25 km.

Este vorba de un sector de 10,6 kilometri din DJ294B, Ștefănești – Murguța – Dobârceni, și un sector de 15 kilometri din DJ293, Mileanca – Codreni – Puțureni – Coțușca.

Nou perimetru pentru exploatarea a peste 244 mii mc agregate minerale

Cele două sectoare de drum județean de piatră se adaugă celor cinci a căror proiectare este în curs de execuție: DJ294A, Avrămeni – Panaitoaia – D. Cantemir – DN24 (7,8 kilometri); DJ293A, Coțușca – Viișoara Mică – Viișoara (6 kilometri); DJ 291K, Lozna (DJ291B) – Călinești – DN29C – Talpa (7,22 kilometri); DJ294C Borolea – Hănești (5 kilometri) și DJ291D, Oroftiana și Baranca – Bajura (10 kilometri).

Valoarea celor două contracte este de peste 350 de mii de lei.

Termenul de predare a proiectelor tehnice este de trei luni.

Statie de beton, in provincie

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a declarat: „Ne dorim să avem cât mai repede proiectele tehnice pentru a moderniza infrastructura rutieră județeană. Încercăm să eficientizăm modul de lucru, să scurtăm timpii de realizare a investițiilor, chiar dacă asta presupune eforturi suplimentare. Vorbim de investiții masive în județ și facem tot ceea ce ne stă în puteri ca acestea să devină realitate”.

„Obiectivul pe care-l avem în acest mandat este să modernizăm cât mai multe sectoare de drum județean care acum sunt drumuri de piatră”, a spus Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani.

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus