Oferte locuri de munca top

Va incepe proiectarea Centrului Integrat de Transplant din Cluj

Primul Centru Integrat de Transplant din țară și din Sud-Estul Europei va fi construit la Cluj. Contractul de proiectare, estimat la peste 15 milioane de lei, a fost semnat astăzi.

Acest proiect reprezintă una dintre cele mai importante investiții din domeniul medical făcute vreodată în România, după cum susțin autoritățile locale.

Semnarea contractului, în valoare de 15,6 milioane lei fără TVA, a avut loc la finalul unor etape de negociere cu câștigătorul concursului internațional de soluții, asocierea dintre firmele de arhitectură „Pinearq S.L.P.” din Spania și biroul de proiectare „Dico și Țigănaș” SRL.

Pe lângă o reducere a costurilor de proiectare și asigurarea unor servicii suplimentare, CJ Cluj a obținut, în urma negocierii contractului, și o scurtare a duratei de elaborare a documentațiilor, la 14 luni. Restul de 46 de luni urmează a reprezenta perioada de acordare a asistenței tehnice.

Proiectul vizează realizarea primului centru de transplant din țară care integrează facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal. În cadrul acestuia, toate circuitele, spațiile și funcțiunile necesare vor fi realizate la cele mai înalte standarde din domeniu.

Începe azi, efectiv, investiția prin care vom poziționa Clujul medical acolo unde îi este locul, pe harta extrem de puținelor centre de transplant multiorgan din Europa. Centrul de la Cluj va fi unul al excelenței atât în ceea ce privește chirurgia și transplantul de organe, cât și în ceea ce privește cercetarea avansată în domeniu”, declară Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Valoarea totală a acestei investiții medicale a fost estimată la circa 90 de milioane de euro. CJ Cluj a înaintat deja Ministerului Fondurilor Europene propunerea de includere a proiectului în lista celor care vor fi finanțate cu fonduri nerambursabile, prin intermediul Planului Național de Relansare și Reziliență.

Sus