Oferte locuri de munca top

Va fi semnat contractul pentru Metrou 6 Tokyo – Aeroport Henri Coanda

Va fi semnat contractul pentru proiectarea și execuția Secțiunii 2: Tokyo – Aeroport Henri Coanda a Magistralei M6. Aceasta după ce nu a fost depusă vreo contestație în termenul legal cu privire la comunicarea rezultatului licitației, a anunțat secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Irinel Scrioșteanu.

Valoarea contractului este de 1,27 miliarde de lei fără TVA, iar finanțarea va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile.

Câștigătorul Gülermak Ağir Sanayi İnşaat Ve Taahhüt AŞ are la dispoziție 48 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Secțiunea 2: Tokyo – Aeroport Henri Coandă are un traseu de 7,6 km și cuprinde 6 stații: Washington; Paris; Bruxelles; Otopeni; Ion I.C. Brătianu; Aeroport Otopeni.

Pentru Secțiunea 1, cuprinsă între stația 1 Mai și Tokyo, etapa de proiectare a intrat în faza finală și încep pregătirile pentru execuția lucrărilor.

Stadiul pregatirii unui important tronson de autostrada

În octombrie 2021, Guvernul a fost deblocat proiectul Magistralei M6, iar la scurt timp a fost lansată licitația.

M6 este prima linie de transport public de mare capacitate care face legătura între Nordul și Sudul Bucureștiului, prima magistrală care leagă direct Capitala de localitățile din Ilfov (Otopeni – București – Jilava).

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus