Oferte locuri de munca top

Va fi lansata licitatia pentru construirea Spitalului Regional din Iasi

Va fi lansată procedura de achiziție publică pentru atribuirea contractului de execuție a lucrărilor de construire (Pachet 2), furnizare și instalare echipamente medicale pentru Spitalul Regional de Urgență Iași.
Valoarea estimată a acestui contract este de circa 393 de milioane de euro (peste 1,89 miliarde lei, fără TVA).
Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate intenționează să lanseze licitația pe 16 octombrie anul acesta.
Spitalul Regional de Urgență Iași urmează să fie construit în municipiul Iași, pe strada Moara de Vânt nr. 225.
Lucrările din Pachetul 2, ce va fi licitat în toamnă, vizează aducerea la cota finală a excavației din amplasamentul clădirii spitalului, execuția tuturor celorlalte lucrări de construcții și instalații prevăzute în documentația tehnică de execuție pentru realizarea SRU Iași, inclusiv o parte din echipamentele medicale grele.
Licitația pentru atribuirea contractului de execuție a lucrărilor din Pachetul 1 este în derulare. Valoarea estimată a acestui contract este de peste 29,4 milioane lei fără TVA. Pentru atribuire au fost depuse cinci oferte, din partea: Ness Proiect Europe, Danlin XXL, asocierea Conest S.A. (lider) – Mecon Iași SRL, asocierea Concret Drum SRL (lider) – Alpenside și ofertantul Iasicon S.A. Ofertele sunt în evaluare până pe 5 octombrie.

Incep lucrari ingineresti de aproape 16 mil euro

Efort financiar mare
Proiectul de construire a SRU Iași este finanțat și din fonduri europene, prin Programul Operaţonal Regional 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de circa 2,38 miliarde lei, din care valoarea totală eligibilă este de 684,9 milioane lei (223,32 milioane lei – sumă nerambursabilă FEDR și 458,3 milioane lei – valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul de stat).
Perioada de implementare ar urma să se încheie la finele lunii februarie 2027.
Proiectul prevede edificarea unei complex de clădiri cu Subsol + Parter + 5 etaje, deservit de o parcare subterană independentă pe două niveluri.
Suprafața construită va fi 27.340 mp, iar suprafaţa totală desfăşurată de 148.885 mp.
Unitatea spitalicească va avea circa 3.000 de angajați.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus