Oferte locuri de munca top

Va fi inaugurat noul terminal RO-RO din Portul Constanta

Noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off) din portul Constanța urmează să fie inaugurat.

Proiectul comun, dezvoltat de compania portuară din Dubai (DP World) cu Administrația Portului Constanța, a căpătat contur, iar pe 15 mai, va fi inaugurat noul terminal RO-RO, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Anul trecut a fost unul al recordurilor absolute în ceea ce privește traficul de mărfuri în Portul Constanța, iar tendința de creștere se va menține și în anii următori.

”Suntem interesați de atragerea de finanțări pentru creșterea capacității portuare pentru reducerea timpilor de descărcare/încărcare a navelor, fluidizarea fluxului de nave în bazinele portului, extinderea capacităților de stocare și a rețelelor rutiere și feroviare din cadrul Portului”,  a declarat Sorin Grindeanu.

Acesta a discutat cu investitorii din Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România și Emiratele Arabe Unite.

Propunerile au vizat în special sectoarele aerian, rutier și feroviar.

Mai exact, România își dorește expertiză și finanțare pentru o serie de proiecte de interes internațional.

”Astfel, le-am transmis oficialilor emiratezi și reprezentanților companiilor din EAU că avem deja primele rezultate ale cooperării dintre România și Emiratele Arabe Unite. În acest sens, suntem interesați de dezvoltarea Molurilor III S și IV S din Portul Constanța, digitalizarea Portului, modernizarea rețelei feroviare din cadrul acestuia, dar și realizarea unor zone de conectivitate multi-modală pentru transportul de mărfuri (naval-feroviar)”, a explicat ministrul Transporturilor.

Grindeanu a mai precizat: ”Pentru Portul Constanța ne dorim îmbunătățirea performanțelor manageriale și de control. Pentru domeniul aerian avem în vedere colaborări cu potențiali finanțatori, ca urmare a faptului că Uniunea Europeană nu mai alocă fonduri prin programele operaționale”.

Sectoarele feroviar și rutier au reprezentat puncte de interes pe agenda discuțiilor, inclusiv din perspectiva conexiunilor între Marea Baltică- Marea Neagră- Marea Mediterană.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2024

Revista Arena Constructiilor aprilie 2024

Sus