Oferte locuri de munca top

Va fi ales proiectantul noului Spital Judetean din Focsani

Urmează să fie aleasă firma care va proiecta noul Spital Județean din Focșani.

După finalizarea achiziției publice, care va avea loc în perioada următoare, firma declarată câștigătoare va trebui să depună, în termen de 4 luni, documentația pentru emiterea autorizației de construire și în două luni va trebui să definitiveze proiectul tehnic.

Conform graficului proiectului, Consiliul Județean Vrancea va putea scoate la licitație lucrările de construire ale noului spital în anul 2023.

Valoarea totală estimată pentru proiectarea Spitalului judeţean de urgenţă Focşani este de 27.119.914 lei fără TVA.

Proiectarea unui nou complex sportiv depaseste 1 mil euro

Pentru acest contract au depus oferte:

* Asociere: Tecnic Consulting Engineering Romania SRL (lider), Hayalgücü Tasarim Mimarlik Mühendislik Müşavirlik Bilgisayar İletişim İnşaat Emlak Sanayi Ticaret Limited Şirketi;

* Asociere: Atelier Unbuilt SRL (lider), Nky Architects & Engineers;

* Asociere: Cubicon Invest (lider), Steam, Manens-Tifs SPA, Mansart Corporate;

* Asociere: Edificia Concept SRL (lider), Gestion Integral Del Suelo SL,Taller De Arquitectura Sanchez Horneros SLP.

CJ Vrancea a anunțat că au fost aprobate nota conceptuală, tema de proiectare, studiul de prefezabilitate, studiul de fezabilitate, Planul Urbanistic Zonal și avizele în fază SF pentru noul Spital.

Valoarea totală estimată a noului Spital din Focșani este de 455.943.218 euro:

* Construcție: 244.288.926 euro (+ 46.414.897 euro TVA)

* Echipamente/dotare: 211.654.292 euro (+40.214.316 euro TVA)

Total suprafaţă construită propusă (clădire principală+anexe): 20.030 mp.

Total suprafaţă desfăşurată propusă (clădire principală+anexe – include etajele): 117.405 mp.

Noul Spital din Focșani va fi construit pe un teren de 17 hectare, aflat îm proprietatea  Consiliului Județean Vrancea.

Unda verde pentru lucrari ingineresti de peste 32 mil euro

Va avea 900 de paturi și va cuprinde secții suplimentare față de vechiul spital, precum și bloc operator la cele mai înalte standarde, spațiu universitar. Va fi dotat cu heliport.

În prezent, este în derulare procedura de achiziție publică pentru atribuirea contractului de proiectare și verificare tehnică a proiectului.

În paralel, Consiliul Județean a rezolvat și problema infrastructurii de acces la noul Spital, obținând de la Primăria municipiului Focșani suprafața de teren necesară pentru una dintre căile de acces, iar în prezent este în procedură de transfer a unei suprafețe de teren de la Ministerul Apărării Naționale, în același scop.

”Suntem convinși că Guvernul României va găsi soluții să susțină cele două spitale din România, printre care și cel din Vrancea, care sunt extrem de avansate din punct de vedere al documentațiilor și care pot fi construite din fonduri europene până la termenul limită impus de Comisia Europeană în PNRR”, a afirmat Cătălin Toma , președintele CJ Vrancea.

Stadiul noului Spital din Focșani este foarte avansat, în acest moment aflându-se între primele două spitale din țară în ceea ce privește documentațiile necesare construirii.

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus