Oferte locuri de munca top

Va creste valabilitatea autorizatiei de construire

Majorarea perioadei de valabilitate a autorizației de construire a fost votată ieri de plenul Senatului. Amendamentul inițiat de senatorul Ioan Deneș prevede că autoritatea emitentă a autorizației de construire stabilește o perioadă de 24 de luni (în loc de 12 luni cât stipula Legea 50/1991 art 7) de la date emiterii, interval în care solicitantul este obligat să înceapă lucrările.

Valabilitatea autorizației se extinde pe toată durata de execuție a lucrărilor prevăzute prin autorizație, în conformitate cu proiectul tehnic și cu graficul de execuție a lucrărilor aferent.

O altă modificare importantă adusă de senatori Legii.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții vizează introducerea excepției de la autorizare pentru lucrările de îmbunătățire a fondului construit, lucrări minore, de amenajări interioare, la clădirile fără valoare arhitecturală.

Astfel, senatorii au votat completarea art 11 cu mențiunea că se pot executa fără autorizație de construire lucrări de reparații la finisaje interioare și înlocuiri la tâmplăria interioară, precum și reparații și înlocuiri la pardoseli și la instalațiile interioare, care se execută la construcțiile amplasate în zone de protecție a monumentelor istorice și în zone construite protejate, stabilite potrivit legii, dacă acestea nu reprezintă construcții cu valoare arhitecturală sau istorică, stabilite prin documentații de urbanism aprobate.

Senatorii au votat , fără amendamente,modificarea adusă de OUG 40/2017 articolului 4 alin.(1) lit.c) și d) din Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

Senatul este prima cameră legislativă sesizată și înainte să devină lege acest proiect mai trebuie votat și de Camera Deputaților.

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia octombrie (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus
Translate »