Oferte locuri de munca top

Va creste cererea de experti tehnici

Cererea pentru experți tehnici este pe cale să crească în următoarea perioadă. Proiectul de lege care va duce la acest rezultat a fost aprobat de Camera Deputaților, cu 267 de voturi pentru, din 268 de deputați prezenți.

Astfel, conducătorii instituţiilor publice vor trebui să dispună începerea expertizării tehnice a clădirilor cu destinaţia de unităţi sau instituţii de învăţământ care au fost construite înainte de anul 1978. Aceasta pentru încadrarea în clasa de risc seismic și fundamentarea măsurilor de intervenție.

Conform noilor modificări, procedurile vor trebui demarate până la 1 ianuarie 2021. Expertizele tehnice vor fi finalizate până la data de 1 iunie 2024.

Nerespectarea acestor prevederi este contravenție, amenzile încep de la 1.000 lei, și pot să ajungă până la 10.000 lei. Aceleași amenzi sunt valabile inclusiv pentru neînceperea sau împiedicarea în timpul mandatului a procedurilor legale pentru ducerea la îndeplinire a acestui obiectiv.

Demersurile vor fi finanțare de la bugetul de stat prin Ministerul Educației Naționale, la solicitarea unităților administrativ-teritoriale.

În paralel, în acest moment se află în circuit de avizare interministerială Strategia pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale 2018 – 2023, care include Pilonul 3 – Calitate, condiții de siguranță și funcționare, având drept unul din indicatori reducerea procentului unităților de învățământ vulnerabile la risc seismic mare.

 

 

Citiți și:

Un cunoscut dezvoltator imobiliar pregateste un mare proiect   

Cladire de birouri, cu 10 niveluri, in curs de autorizare

Spatii industriale si de depozitare asteapta de un an aprobarea documentatiei

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/ sept 2019

Sus