Oferte locuri de munca top

Va continua cererea puternica in sectorul locuintelor

Cererea pentru imobiliare din zona euro va rămâne probabil ridicată, ducând la creșterea prețurilor și ridicând „probleme de accesibilitate” pentru familiile mai sărace, a anunțat marți Banca Centrală Europeană, citată de Reuters.

După ce pandemia de COVID-19 a închis o mare parte din economia globală, economiile gospodăriilor au crescut și unele familii, în special cele mai bogate, au privit imobiliarele ca pe un loc pentru a plasa bani pe care altfel nu i-ar putea cheltui.

„Deși unele tranzacții determinate de economii în exces în timpul pandemiei s-au materializat deja, stocul mare de economii acumulate ar putea în continuare să stimuleze cererea de locuințe pe termen scurt”, a spus BCE într-un articol din Buletinul său economic.

Este in pregatire realizarea unui amplu complex rezidential in provincie

„Acest lucru sugerează continuarea cererii puternice în sectorul locuințelor, dar și posibile probleme de accesibilitate pentru familiile cu venituri mai mici, deoarece creșterea așteptată a prețurilor locuințelor a fost mult mai puternică decât creșterea așteptată a veniturilor gospodăriilor și a indicelui general al prețurilor.”

Rata de economisire a gospodăriilor – partea din venitul disponibil care nu este cheltuită – s-a dublat la debutul pandemiei și a rămas puțin sub 20% în prima jumătate a anului, cu mult peste intervalul de 12% până la 13% înregistrat anterior.

ALPHA BUILDERS Constanța: 20 de ani de profesionalism

BCE a spus că aproximativ 44% dintre economisitorii neți din sondajul băncii privind așteptările consumatorilor doreau să pună deoparte suficienți bani pentru a face o achiziție majoră, cum ar fi o proprietate sau o mașină. Cel mai probabil, familiile aflate în intervalul cu cele mai mari venituri vor cumpăra proprietăți în următoarele 12 luni.

Așteptările privind un acces mai ușor la credit în viitor și scăderea ratelor ipotecare au fost, de asemenea, printre principalii factori care determină interesul pentru achiziții de proprietăți imobiliare.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus