Oferte locuri de munca top

Ursa Romania: piaţa materialelor izolante în scădere

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPiaţa materialelor izolante din vată de sticlă este în scădere cu 3-4 % în 2014, potrivit unei estimări a companiei Ursa Romania.

Pe parcursul celor 9 luni trecute din 2014, piaţa de izolaţii a fost una extrem de ezitantă. “În prima parte a lui 2014 s-a văzut o creștere de două cifre, dar a venit un aprilie foarte slab. Una din explicaţiile plauzibile este că re-vânzătorii merg exclusiv pe achiziţionarea de vată în promoţii, când îşi fac stocuri, iar vânzarea se face pe aceleaşi criterii”, precizează Sorin Pană, director Ursa Romania.

Unul din motivele scăderii pieţei de materiale izolante ar fi insuficienta educare a consumatorilor cu privire la beneficiile unei locuințe corespunzător izolate. Potrivit reprezentanţilor companiei cam 1-2% dintre beneficiari sunt interesați de ce tip de material izolant ar trebui să folosească, restul adoptând strategia preţului celui mai scăzut, ceea ce aduce o izolare necorespunzătoare.

Preţul unei izolaţii cu grosimea adecvată de 30 de cm ar trebui este cuprins între 3000 şi 4000 de ron pentru 150 mp de acoperiş, în timp ce majoritatea clienţilor optează pentru o grosime de 15 cm a izolaţiei interioare. Beneficiile unei izolări corespunzătoare se observă pe termen lung în economii semnificative de consum, se mai precizează în comunicat.

URSA România este subsidiara companiei internaționale cu același nume şi este activă pe piaţa românească din 2003.

Sus