Solplanet x AeroFix

Unul dintre cei mai mari proprietari de birouri şi-a mărit profitul

sedFondul austriac de investiţii CA Immo, proprietarul clădirilor Opera Center şi Europe House din Capitală, a obţinut în prima jumătate a anului un profit net de 55 milioane de euro. Acesta este mai mare cu 67,4%, faţă de cel obținut în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui raport al companiei.

CA Immo a realizat venituri nete din chirii de 60,5 milioane de euro, în scădere cu 7,4% faţă de primul semestru al anului trecut, pe fondul vânzării unor proprietăţi.

„CA Immo a făcut paşi mari în realizarea obiectivelor strategice pentru 2015 – 2017. Preluarea pachetului minoritar al BERD, intrată în vigoare la 1 iulie 2015, reprezintă un impuls important pentru extinderea portofoliului nostru şi pentru a stimula şi mai mult creşterea profitabilităţii. În plus, vânzările de proprietăţi non-strategice a continuat în prima jumătate a anului 2015”, a declarat Bruno Ettenauer, CEO CA Immo.

Valoarea portofoliului imobiliar deţinut de CA Immo s-a ridicat la sfârşitul perioadei menţionate la 2,68 miliarde de euro , în uşoară scădere cu 0,9% faţă de primul semestru din 2014.

În România, CA Immo pregăteşte lansarea unui proiect de spaţii de birouri în zona Orhideea – Splaiul Independenţei din Bucureşti. Acesta ar urma să cuprindă două clădiri, cu o suprafaţă închiriabilă de 37.000 mp.

Noul proiect se va adăuga portofoliului de clădiri de birouri pe care austriecii îl deţin în Bucureşti, care cuprinde ansamblurile Europe House (Bd. Lascăr Catargiu), Opera Center (în Piaţa Operei), River Place (pe Splaiul Independenţei) şi Bucharest Business Park (din zona Pieţei Presei Libere).

La începutul anului, CA Immo a vândut către Point Park Properties (P3) parcul logistic Europolis Logistic Park de lângă Capitală.

 

Sus