Oferte locuri de munca top

Unire de forte pentru modernizarea Filarmonicii Moldova din Iasi

Proiectul de modernizare a Filarmonicii Modova Iași va fi realizat prin asocierea între Municipiul Iași și Consiliul Județean Iași.

Astfel, Consiliul Judeţean Iaşi va fi responsabil cu realizarea documentaţiei tehnico-economice necesară pentru „Reabilitarea şi modernizarea Filarmonicii Moldova Iași” şi cu achiziţia publică pentru execuţia lucrărilor la acest obiectiv.

Costul proiectului a fost este estimat la circa 72 de milioane de lei.

Cheltuielile aferente tuturor fazelor de proiectare pentru reabilitatea Filarmonicii vor fi suportate de Consiliul Judeţean Iaşi.

În schimb, Primăria Municipiului Iași va încerca să obțină fonduri europene pentru acest proiect prin Programul Regional Nord-Est 2021-2027, Prioritatea 7: Nord-Est – O regiune mai atractivă.

Filarmonica Moldova Iași are în componență două săli de concerte, Sala Ion Baciu – 560 de locuri și Sala mică Gavriil Musicescu – 300 locuri.

Pe parcursul timpului, ca urmare a cutremurelor din anii 1977, 1986, 1990 şi a apelor din pânza freatică, clădirea a fost grav afectată, iar din anul 2000 a fost inclusă pe lista monumentelor istorice.

Podurile rutiere si feroviare peste Prut

Alte lucrări cuprinse în proiect

Complementar proiectului, va fi amenajat terenul din proximitatea Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” și vor fi asigurate căile de acces către Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă”, cheltuielile referitoare la toate fazele de proiectare aferente acestora fiind suportate de Municipiul Iaşi.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie  2023

Sus