Oferte locuri de munca top

Ungaria ia in considerare plafonarea preturilor carburantilor

Guvernul Ungariei nu exclude plafonarea prețurilor carburanților și va discuta acest aspect săptămâna viitoare, a declarat ministrul economiei, Marton Nagy, potrivit Reuters.

Prețurile petrolului au crescut cu 3 dolari pe baril astăzi din cauza temerilor că aprovizionarea cu petrol din Orientul Mijlociu ar putea fi afectată în urma informațiilor că Israelul a atacat Iranul, deși ulterior prețurile s-au redus din nou.

„Prețul benzinei este mai mare cu 3,2%, în timp ce motorina este cu 5% mai scumpă decât media regională”, a spus Marton Nagy.

Ministrul a afirmat că reintroducerea plafonării prețurilor la carburanți „nu este exclusă”, exercitând astfel o presiune suplimentară asupra furnizorilor pentru a reduce prețurile aproape de media europeană centrală, ca parte a unei intervenții guvernamentale mai largi în stabilirea prețurilor după o creștere anterioară a inflației.

Inflația de bază a Ungariei a scăzut la 3,6% în martie față de peste 25%, cât a fost înregistrat în martie 2023, cea mai ridicată valoare din Uniunea Europeană.

Ministrul i-a convocat la o întâlnire joia trecută pe reprezentanții Asociației Petrolului din Ungaria și ai grupului petrolier și de gaze MOL, după ce prețurile benzinei în Ungaria au crescut la 642 de forinți (1,75 dolari) pe litru.

Guvernul a eliminat plafonarea prețurilor la carburanți în decembrie 2022 după ce lipsa de importuri și achiziții panicarde au condus la penurii de carburanți, dar a promis că va interveni din nou dacă prețurile carburanților vor depăși media regională.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2024

Revista Arena Constructiilor aprilie 2024

Sus