Oferte locuri de munca top

Una dintre cele mai mari centrale geotermale din lume va fi în Turcia

NesjavellirPowerPlant_edit2O finanţare de aproximativ 700 de milioane de dolari în ultimii 15 ani a fost asigurată de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare împreună cu alte instituţii financiare din Turcia pentru construcția unei dintre cele mai mari centrale geotermale din lume – Efeler din Turcia.

Centrala geotermală Efeler este un proiect derulat de un operator de energie regenerabilă din Turcia, Guris Holding, și urmează să fie finalizat anul acesta.

Centrala are cinci divizii – trei dintre ele fiind deja operaţionale- situate lângă oraşul Germenik, în zona Buyuk Menderes Graben.

Centrala va ajunge anul acesta la capacitatea de 170 de MW instalaţi, facând-o una dintre cele mai mari zece centrale din lume.  Finalizarea proiectului va creşte cu 30% capacitatea geotermală instalată a Turciei aducând ţara mai aproape de targetul pentru 2023.

Turcia şi-a stabilit o evoluţie cu 34 de GW putere instalată în proiecte hidrotehnice, 20 GW instalaţi din proiecte eoliene, 5 GW energie solară , 1 GW din biomasă  şi 1 GW din energie geotermală până în 2023.

Potenţialul Turciei în dezvoltarea energiei geotermale a fost estimat la 4GW din care până în prezent au fost instalaţi aproximativ 427 MW.

“Credem în importanţa folosirii energiei din resurse regenerabile iar portofoliul nostru va creşte până la 1150 MW până la sfârşitul anului 2018 când toate proiectele aflate în construcţie vor deveni operaţionale”, a declarat Msfik Yami Yamanturk, CEO al Guris Holding.

Sus