Oferte locuri de munca top

Un tronson 30 de km de autostrada intra in executie din septembrie

Lucrările de construire a unui tronson de 30 km de autostradă vor începe pe 1 septembrie. A fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul 5 al autostrăzii Pitești – Sibiu, care se află între Pitești și Curtea de Argeș.

Proiectarea a fost încheiată și se va intra în fază de execuție, constructorul fiind deja prezent pe teren pentru a demara executarea celor 30 de km de autostradă.

Investiția este una complexă, deoarece cuprinde 13 poduri, trei pasaje, un viaduct, trei noduri rutiere, două spații de servicii, două parcări de scurtă durată și două centre de coordonare și întreținere.

CNAIR SA a semnat contractul de proiectare și execuție cu ofertantul caștigător Astaldi SpA (Italia). Valoarea contractului este de peste 1,71 miliarde lei fără TVA.

Firma Astaldi a primit din partea Ministerului Transporturilor autorizația de construire a secțiunii 5 pe data de 17 iunie 2021.

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 60 luni, respectiv:

  • 12 luni perioada de proiectare
  • 48 de luni pentru execuția lucrărilor.

Perioada de garanție a lucrărilor ofertată de Astaldi SpA este de 120 de luni.

Traseul acestei secțiuni începe în zona localităţii Curtea de Arges și continuă paralel cu râul Argeș până la actuala centură a Municipiului Pitești.

Viteza de proiectare este de 120 km/h, iar platforma autostrăzii este de 26,00 m lățime.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus