Oferte locuri de munca top

Un singur ofertant interesat de lucrari pentru pompe de caldura, dupa proceduri anulate

O singură asociere de firme a depus o ofertă pentru contractul de lucrări pentru pompe de căldură pe baza energiei geotermale, după două proceduri anulate. Contractul are o valoare de aproape 16 milioane de euro, echivalentul a aproape 80 milioane de lei.

Mai exact, este vorba despre proiectarea și execuția obiectivului „Valorificarea energiei geotermale în asociație cu pompe de căldură, pentru producerea agentului termic pentru încălzire și apă caldă în cartierul Nufărul I – Oradea”.

Ofertantul este asocierea formată din Elsaco Electronic SRL – lider de asociere și Energomontaj SA – asociat, avându-i ca terți și subcontractanți societățile Daflog SRL și Petrostar SA.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 78.288.555 lei, fără TVA, criteriul de atribuire fiind cel mai bun raport calitate-preț.

„După două proceduri anulate administrativ din cauza lipsei de oferte, avem în sfârșit un ofertant pentru proiectarea și execuția lucrărilor la acest important proiect, ai cărui beneficiari direcți vor fi cei aproximativ 13.625 locuitori ai cartierului Nufărul I, respectiv 6.217 apartamente, instituții publice și agenți economici care au spații comerciale la parterul blocurilor din cartier”, a declarat primarul municipiului Oradea, Florin Birta.

În continuare, se desfăşoară procedura de evaluare a ofertei.

Scopul proiectului este creșterea utilizării resurselor locale de energie regenerabilă geotermală pentru prepararea agentului termic de încălzire și apă caldă de consum precum şi realizarea de noi capacităţi de producţie a energiei termice în sistemul de termoficare centralizat SACET Oradea, cu energie geotermală  provenită de la forajele de adâncime din cartierul Nufărul. Elementul de noutate din SF este dat de utilizarea pompelor de căldură, care permit recuperarea unei călduri suplimentare din apa geotermală.

Durata contractului va fi de 60 luni.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus