Oferte locuri de munca top

Un sfert din proiectanţii români de case pasive la Conferinţa UNPR

IMG_1466Evenimentul organizat de Uniunea Nationala a Patronatului Roman, in domeniul  eficientei energetice a cladirilor si a constructiilor pasive , a reunit  in data de 25 iunie 2015  in Amfiteatrul Al. I. Cuza  din CCIR Business  dezvoltatori, proiectanti si arhitecti, constructori si  auditori energetici.

La ceremonia de deschidere a evenimentului  ne-au onorat cu prezenta Ioan Lucian – Presedinte Uniunea Natională a Patronatului Român,Mihai Căciulă-Consilier Personal Ministru, Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri  , Zoltan Nagy Bege , membru al Comitetului de  Reglementare ANRE Bucuresti.

Evenimentul  a fost moderat de Constantin Jurca – Presedinte  al Comisiei  de Industrie si Tehnologie din cadrul  UNPR, primvicepresedinte al Federatiei Patronilor din Bihor si proiectant autorizat de case pasive.

Dl. Nagy Bege Zoltan a prezentat politica Guvernului respectiv Planul National  pentru  eficienta energetica, imbunătăţirea eficienţei energetice reprezintand  unul din elementele prioritare ale strategiei energetice a României .

Tehnologia „Casa Pasiva”  este standardul pentru cladirile cu cea mai ridicata eficienta energetica . Institutul Casa Pasivã din Darmstat Germania ,  institutie independentã de cercetare cu un rol crucial în dezvoltarea conceptului de casã pasivã a fost prezenta  la eveniment cu  lucrarea  Clãdirile pasive în contextul climatic/politic actual si viitor, sustinutã de Dragos Arnautu ,arhitect în cadrul Passivhaus Institut . Standardul Passive House pentru Locuinte si Clădiri de Birouri  a fost prezentat de Norana Petre –  architect si proiectant autorizat de case pasive.

Beneficiile si modul de functionare a sistemelor de ventilatie cu recuperare de caldura ca elemente cheie ale casei pasive, au  fost prezentate de  Jurca Constantin, proiectant autorizat de case pasive.

Dimensionarea unei cladiri sustenabile cu o productie de energie electrica regenerabila si control al consumatorilor au fost subiectele prezentate de Călin Terhesiu reprezentantul  Solar Eco Systems SRL.

Pompele  de caldura si sistemul  T.A.B.S. (Thermal Activating of the Building Structure) marca UPONOR respectiv  avantajele energetice ale constructiilor cu consum energetic  redus  fată de constructiile clasice au facut obiectul prezentarii  sustinute de Horia Ban , reprezentant Termoline SRL – sales partner pentru Glen Dimplex GmbH Germania.

Workshop-ul  B2B & B2C a concluzionat  necesitatea definirii clare a  conceptului de near zero energy building ( cladiri cu consum aproape zero de energie) avand in vedere ca Directiva 2010/31/UE nu stabileste o metodologie uniforma de implementare a acestui tip de cladiri ,urmand ca reprezentantii UNPR sa contacteze entitatile responsabile cu implementarea politicilor ce decurg din aceasta Directiva. Totodata s-a desprins necesitatea organizarii şi desfăşurarii unor programe de pregătire a specialiştilor  la nivel de proiectare si executie a cladirilor eficiente energetic si constructiilor pasive.

Sus