Oferte locuri de munca top

Un parc industrial va fi dezvoltat pe 31 ha

Pe un teren cu suprafață de 31 de hectare aparținând orașului Baia Sprie urmează să fie creat un parc industrial, primul dintre cele patru pregătite de către administrația județeană.

Consilierii județului Maramureș au aprobat trecerea acestui teren în patrimoniul județului spre a fi utilizat pentru dezvoltarea de Parcuri Industriale în Maramureș.

”În prezent, lucrăm la realizarea a patru parcuri industriale pe raza județului Maramureș, și anume Baia Sprie, Groși, Fărcașa și Șomcuta Mare. Următorii pași pe care îi vom realiza sunt studiile de fezabilitate pentru utilități, pentru drumuri de acces, iar ulterior vom depune prin Programul Operațional Regional cererea de finanțare pentru utilități, infrastructură, iar mai apoi vom trece la popularea parcurilor industriale cu investiții”, a declarat Ionel Bogdan, președintele administrației județene.

Primul pas realizat în acest sens a fost înființarea Societății Comerciale ”Parcuri Industriale Maramureș” S.A., care are ca scop crearea condițiilor pentru ca potențialii investitori să dezvolte afaceri în Maramureș.

Infrastructura și utilitățile din parcurile industriale realizate în Maramureș vor fi finanțate cu bani europeni prin Programul Operațional Regional.

Ionel Bogdan a mai declarat: ”Prima etapă pentru derularea în bune condiții a acestui obiectiv este să identificăm terenurile necesare, iar în ședința de astăzi am adoptat Proiectul de Hotărâre prin care vom trece un teren de 31 de hectare din patrimoniul orașului Baia Sprie în patrimoniul județului Maramureș.

Un alt aspect important este popularea parcurilor industriale cu investitori care doresc să dezvolte afaceri în Maramureș. Avem deja discuții cu potențiali investitori, iar zilele trecute am primit o cerere de ofertă de la investitori germani care doresc să își dezvolte afacerile și la noi, în Maramureș.”

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2021

 

 

 

Sus