Oferte locuri de munca top

Un nou tronson al magistralei de metrou M5, in pregatiri pentru licitatie

Pentru tronsonul de metrou Eroilor – Piața Iancului din Magistrala 5 este în curs de pregătire documentația în vederea lansării procedurii de achiziție publică.

A fost avizat Planul Urbanistic Zonal în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor și urmează ca Primăria Capitalei să îl aprobe pentru a putea fi finalizată documentația tehnică.

”În primele luni ale anului viitor vrem să înceapă licitația, la finalizarea căreia se va intra direct în faza de execuție, fiind prima documentație tehnică «la cheie» realizată pentru construirea unei magistrale de metrou”, a declarat secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu.

El a mai precizat: „Suntem în etapa de realizare a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, pe care vrem să le finalizăm anul acesta”.

Traseul viitoarei linii de metrou va urmări, în principal, trama stradală existentă: Piața Operei – Bd. Mihail Kogălniceanu – Bd. Regina Elisabeta – Piața Universității – Bd. Carol I – Piața C.A. Rosetti – Bd. Pache Protopopescu – Piața Iancului – Șoseaua Iancului.

Această secțiune a Magistralei 5, cuprinsă între Eroilor și Piața Iancului, are o lungime de 5,2 km și un număr de șase stații subterane de metrou și interstațiile aferente.

Lucrari de constructii, de circa 11 mil euro, disputate de mari firme

În detaliu:

* Pornește de la Piața Operei pe Bd. Mihail Kogălniceanu unde, la intersecția cu str. Vasile Pârvan, este prevăzută Stația nr. 1 – Facultatea de Drept (stație de corespondență cu M4)

* Continuă pe Bd. M. Kogălniceanu și Bd. Regina Elisabeta, unde, la intersecția cu Bd. Schitu Magureanu, este prevăzută Stația nr. 2 – Cișmigiu.

* Continuă pe Bd. Regina Elisabeta unde, la intersecția cu Bd. Nicolae Bălcescu, este prevăzută Stația nr. 3 – Universitate (stație de corespondență cu M2)

* Continuă pe Bd. Carol I unde, la intersecția cu str. Calea Moșilor, este prevăzută Stația nr. 4 – Calea Moșilor (stație de corespondență cu M7)

* Continuă pe Bd. Pache Protopopescu unde, la intersecția cu str. Popa Nan, este prevăzută Stația nr. 5 – Traian

* Finalul traseului va fi pe șoseaua Iancului, unde la intersecția cu șoseaua Mihai Bravu, este prevăzută Stația nr. 6 – Piața Iancului (stație de corespondență cu M1)

”Reamintesc faptul că în anul 2020, am pus în funcțiune primele zece stații din M5, care traversează Drumul Taberei, iar la sfârșitul anului 2021, am semnat contractul de proiectare și asistență tehnică pentru continuarea traseului pe Secțiunea Eroilor – Piața Iancului, secțiune care va asigura legătura între estul și centrul orașului, precum și conexiunea cu celelalte magistrale de metrou”, a mai spus Ionel Scrioșteanu.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus