Oferte locuri de munca top

Un nou terminal de pasageri pentru Aeroportul International Craiova

La peste 97 de milioane de euro se ridică investiția preconizată pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Craiova

Demersul este susținut din fonduri europene și prevede construirea unui nou terminal de pasageri, precum și alte 20 de investiții asociate, care vor crește în mod substanțial capacitatea de procesare.

Proiectul de extindere și modernizare a Aeroportului Internațional Craiova, promovat pentru finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, a fost aprobat ieri în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean Dolj, alături de documentația și indicatorii tehnico-economici.

Odată adoptate hotărârile, CJ Dolj va putea transmite documentația pentru obținerea fondurilor.

Proiectul privind extinderea aeroportului din Craiova înseamnă și cea mai consistentă finanțare solicitată de Consiliul Județean Dolj.

Acesta presupune amenajarea a peste 40 de hectare de teren, suprafață ocupată de noul terminal, o parcare dimensionată la 270 de locuri, drumuri de acces, căi de rulare pentru aeronave, platforme de îmbarcare-debarcare, gard de securitate, o nouă centrală termică, un post de transformare și o zonă de transfer al pasagerilor,

Această investiție va completa demersurile aflate în curs realizare, prin care crește capacitatea actualelor terminale.

100 de milioane de euro este suma necesară pentru extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Craiova. Fondurile europene sunt accesate prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Directorul general al Aeroportului Internațional Craiova, Sorin Manda, a declarat: „Am obținut acceptul consultanților de la JASPERS pentru acest proiect și trebuie subliniat faptul că este foarte greu să ajungi în acest punct. De 2 ani se lucrează la acest demers, timp în care s-au modificat multe detalii, multe sume, însă ne bucurăm că astăzi putem să ne prezentăm în fața Consiliului Județean Dolj, autoritatea noastră tutelară, și să supunem aprobării acest proiect pentru care vom depune în curând cererea de finanțare. Sunt prevăzute 479 de milioane de lei pentru lucrările de modernizare și extindere, sumă care va fi acoperită atât din surse nerambursabile, cât și de aeroport, din fonduri proprii, și dintr-o cofinanțare a CJ Dolj.”

Alături de construirea terminalului de pasageri, o structură cu 3 niveluri și o suprafață desfășurată de peste 27.000 de metri pătrați, proiectul „Extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Craiova“ mai include realizarea unei noi platforme de îmbarcare-debarcare, a uneia pentru degivrarea aeronavelor, precum și a două căi suplimentare de rulare.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus