Oferte locuri de munca top

Un nou spital in judetul Neamt, de circa 630 mil euro, in pregatire

Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui nou sediu al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Proiectul va fi depus spre a fi finanțat prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență.

Valoarea proiectului este de aproximativ 630 de milioane de euro.

Noul spital de urgență ar urma să aibă un număr total de 880 de paturi, cu 9 săli de operații și una pentru angiograf, 87 de paturi pentru spitalizarea de zi și 3 săli de operație dedicate acestui tip de spitalizare.

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a declarat: „Conform indicatorilor tehnico-economici aprobați astăzi, viitorul spital va avea o suprafață construită de 24.521 metri pătrați, o suprafață desfășurată de 121.253 metri pătrați, înălțimea clădirii va fi de 30 de metri de la cota amenajată a terenului, iar platforma pentru anexe va fi de 4.780 metri pătrați. Totalul suprafeței construite va fi de 29.301 metri pătrați, iar totalul suprafeței construite desfășurate va fi de 126.033 metri pătrați“.

Inițial, clădirea viitorului spital a fost gândită a se realiza pe amplasamentul actualei unități sanitare, dar, din motive tehnice, obiective, a fost necesară relocarea.

Cu sprijinul autorităților locale din Gârcina și Girov, reprezentanții Consiliului Județean au identificat o suprafață de 16,8 hectare de teren, în vederea realizării noului spital de urgențe.

Terenul a fost scos din circuitul pășunilor și introdus în intravilan, urmându-se procedurile legale de promovare a acestui obiectiv de investiții.

”Am aprobat, în ședință extraordinară a Consiliului Județean, un proiect al tuturor nemțenilor: indicatorii tehnico-economici pentru construirea sediului nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, un proiect cu o valoare totală estimată de 3,146 miliarde lei, inclusiv TVA, din care construcții-montaj în sumă de 1,526 miliarde lei, și o durată de execuție de 24 de luni. Este un proiect matur, esențial pentru nemțeni și dezvoltarea județului, și sunt convins că va fi selectat pentru a primi finanțare prin PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență. Pentru studiul de fezabilitate și pentru proiectul tehnic avem alocate fondurile de la Guvern, de doi ani. Acum se ocupă colegii din Consiliul Județean de întocmirea caietului de sarcini și celelalte documente necesare proiectării și execuției. Sunt convins că este un proiect de succes, pe care îl vom realiza în cele mai bune condiții.”, a precizat președintele.

A fost întocmit un studiu medical specializat aferent județului și regiunii arondate Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, necesar elaborării studiului de fezabilitate, prin care s-au făcut propuneri pentru dimensionarea viitorului spital, analizându-se factorii care influențează conceptul corelat cu Strategia Națională de Sănătate 2021-2027, Masterplanul Serviciilor de Sănătate pentru Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, Complementaritatea cu Spitalul Regional de Urgență Iași, dezvoltarea unor noi servicii medicale ale altor metode inovative de investigare și tratament.

Noul spital va păstra structura spitalului actual și numărul de secții existente, cu asigurarea circuitelor conform standardelor din domeniu.

Va fi aprobat proiectul de reabilitare a unui spital din provincie

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie 2022

Sus