Oferte locuri de munca top

Un nou punct de trecere a frontierei va fi deschis

Un punct de trecere a frontierei de stat, închis în urmă cu 13 ani, urmează să fie redeschis.

Acesta va fi deschis pentru traficul internaţional de persoane, în regim de trafic pietonal şi rutier, inclusiv autobuze, inclusiv cu marfă, cu program de funcţionare permanent.

Este vorba de deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei de stat și a Biroului Vamal de Frontieră Racovăț, România – Diakivți, Ucraina.

Operaționalizarea noului regim de funcționare în ceea ce privește programul de funcționare al punctului internaţional de trecere a frontierei de stat se va realiza de la data intrării în vigoare a Hotărârii Guvernului.

Degradarea situației de securitate din Ucraina a generat exodul populației din zonele afectate și a determinat supraaglomerarea punctelor de trecere a frontierei de la granița de nord a țării.

Se înregistrează un flux masiv de trafic de mărfuri și călători care generează blocaje pe sensul de intrare în România.

De aceea a fost identificată necesitatea fluidizării traficului la frontiera dintre România și Ucraina, fiind stabilită oportunitatea deschiderii pentru trafic a punctului internaţional de trecere a frontierei de stat și a Biroului Vamal de Frontieră Racovăț, România – Diakivți, Ucraina.

Peste 9,5 mil euro, pentru lucrari de apa si canalizare

Punctul de trecere fost închis în martie 2010 deoarece nu îndeplinea cerinţele necesare conform Catalogului Schengen.

Printr-un acord cu partea ucraineană s-a prevăzut înființarea punctelor de trecere a frontierei româno-ucrainene Racovăţ–Diakivţi, Vicovu de Sus – Krasnoilsk și Ulma–Ruska.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus