Oferte locuri de munca top

Un nou presedinte la ANAP

Schimbările de personal și funcții în instituțiile publice continuă. Agenția Națională de Achiziții Publice are un nou președinte, numit de primul ministru, decizie publicată în Monitorul Oficial. Postul a fost ocupat anterior de către Bogdan Pușcaș.

Astfel, a fost numit în funcția de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP), cu rang de secretar de stat, Eugen Cojoacă.

Noul președinte ANAP are o experiență de peste 10 ani în administrația publică centrală, în perioada 1998 – 2020 ocupând mai multe funcții în aparatul guvernamental.

În 2010 a fost numit secretar general în cadrul Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice, având ca principală atribuție coordonarea compartimentelor şi activităţilor suport din cadrul ANRMAP.

În perioada august 2013 – aprilie 2017, domnul Cojoacă a ocupat funcția de director general adjunct și ulterior cea de secretar general adjunct în cadrul Ministerului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, fiind responsabil pentru coordonarea activității cu caracter funcțional din cadrul ministerului.

Pe o perioadă de doi ani (2015 – 2017) a asigurat conducerea Consiliului de Administrație al Societății Naționale de Radiocomunicații SA, implicându-se în proiectul de modernizare a societății.

Noul președinte ANAP a desfășurat activități și în domeniul privat. În aprilie 2017 a început colaborarea cu o companie de telefonie mobilă și fixă, în cadrul căreia a ocupat postul de business development manager, ulterior pe cel de manager în cadrul departamentului de gestionare a licitațiilor publice și private.

Domnia sa este, începând cu 2015, cadru profesoral asociat la Universitatea Politehnică București, Facultatea Automatică și Calculatoare.

În calitate de președinte al Agenției, domnia sa are ca principale atribuții:

– reprezentarea Agenției în exercitarea atribuţiilor sale de stabilire a politicilor şi de reglementare în domeniul achiziţiilor publice;

– iniţierea şi avizarea proiectelor de lege, ordonanţe, hotărâri ale Guvernului, care pot avea impact asupra activităţilor şi domeniului achiziţiilor publice;

– reprezentarea interesele ANAP şi ale statului în raporturile cu terţe persoane fizice sau juridice din ţară şi din străinătate, în conformitate cu acordurile şi convenţiile la care România este parte şi cu alte înţelegeri stabilite în acest scop;

– colaborarea cu instituţiile abilitate în vederea instruirii personalului care îşi desfăşoară activitatea în domeniul achiziţiilor publice.

 

 

 

Citiți și:

Ansamblu imobiliar cu peste 360 de locuinte, in pregatire

Noua unitate a unei mari retele comerciale pe un teren inchiriat

Un om de afaceri pregateste construirea unui ansamblu mix-used

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus