Solplanet x AeroFix

Un nou pod peste Dunare, Giurgiu – Ruse II, va intra in licitatie pentru atribuirea contractului SF

La începutul lunii iulie ar urma să fie transmisă către ANAP documentația în vederea lansării licitației pentru atribuirea contractului de elaborare a Studiului de Fezabilitate a unui nou pod peste Dunăre, Giurgiu – Ruse II, potrivit reprezentanților CNAIR.

Documentația pentru lansarea acestei licitații este deja finalizată și în câteva zile va fi trimisă la Departamentul Achiziții al CNAIR.

Proiectul pentru un coridor de transport multimodal care leagă Bulgaria, România și Grecia include construirea unui nou pod peste Dunăre Giurgiu – Ruse II.

Pentru stabilirea detaliilor privind construirea acestui pod, în 28 martie 2024 a fost organizată o întâlnire bilaterală româno-bulgară la nivel tehnic.

În cadrul întâlnirii, delegația CNAIR SA a informat cu privire la stadiul proiectului Pod nou peste Dunăre Giurgiu – Ruse Il.

Astfel, documentația pentru lansarea procedurii de atribuire a contractului de servicii pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate a fost finalizată, urmând ca în perioada următoare să fie lansată procedura de licitație.

Durata de elaborare a studiului de fezabilitate este de 24 de luni (decembrie 2024 – decembrie 2026). Sursa de finanțare pentru etapa l (elaborare SF) – CEF 2021 – 2027, etapa a ll-a (construcția podului) – PT 2021-2027.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2024

Sus