Oferte locuri de munca top

Un nou pas pentru gazoductul Bulgaria-Serbia

4Proiectul pentru construcţia unei conducte de gaz între Bulgaria şi Serbia pare să avanseze autorităţile de la Sofia desemnând un consultant pentru proiect, relatează agenţia bulgară Novinite.

Astfel compania Control Engineering OOD va fi consultant şi va asigura supervizarea lucrărilor pentru interconexiunea de gaz Bulgaria Serbia, potrivit Ministerului Energiei din Bulgaria.

Contractul are o valoare de peste 100 de mii de euro şi vizează supervizarea părţii bulgare a construcţiei şi evaluarea conformităţii între construcţie şi parametrii stabiliţi. Compania va elabora şi un raport şi o fişă tehnică a gazoductului.

Partea bulgară a gazoductului dintre cele două ţări are o lungime de peste 61 km şi o capacitate anuală de transport de 3,5 miliarde de mc de gaz pe an. Proiectul beneficiază de o finanţare europeană de 49 de milioane de euro în cadrul programului operaţional european Competitivitate.

Construcţia gazoductului va crea 2500 de locuri de muncă şi va îmbunătăţi situaţia energetică în zonă, potrivit autorităţilor bulgare.

Sus