Oferte locuri de munca top

Un nou nod rutier va fi amenajat pe A3

pasajConsiliul Judeţean Prahova a încheiat contractul de lucrări pentru amenajarea nodului rutier de la intersecţia autostrăzii A3 Bucureşti-Ploieşti, cu DJ 100 B, km 14+364, de pe raza comunei Gherghiţa.
Lucrările, în valoare de aproximativ 3,6 milioane de euro, vor fi realizate de Viarom Construct, au precizat reprezentanţii CJ Prahova.
Construcţia va lega autostrada A3 de pasajul existent de pe DJ 100 B prin patru bretele de acces, cu o lungime de 2,3 kilometri şi două sensuri giratorii. Carosabilul bretelelor va avea o lăţime de 4 metri.
Construcţia nodului rutier va dura 12 luni, iar fondurile necesare realizării obiectivului vor fi alocate de la bugetul statului prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi din bugetul judeţului.
Realizarea nodului rutier de la Gherghiţa va asigura legătura rapidă între Bucureşti, Ploieşti şi sudul judeţului Prahova, inclusiv cătreUrziceni şi Slobozia.
În paralel, Primăria Municipiului Ploieşti a semnat contractul de lucrări pentru proiectul vizând creşterea accesibilităţii şi fluidizarea traficului către zona industrială Ploieşti Vest şi platforma industrială Brazi, proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.
Durata de execuţie este de 12 de luni, iar lucrarea presupune realizarea a patru drumuri de acces, extinderea unei străzi de la două la patru benzi, construirea unui pasaj, a unui pod şi a unui sens giratoriu. Totodată, se vor amenaja piste pentru biciclete, trotuare, dar şi un sistem de canalizare pluvială.

Sus