Oferte locuri de munca top

Un nou drum expres va fi realizat cu peste 105 mil euro, contract semnat astazi

A fost semnat astăzi contractul în valoare de peste 105 milioane de euro pentru execuția lucrărilor de realizare a unui important proiect rutier.

După desemnarea ofertei câștigătoare nu au fost făcute contestații și, ca urmare, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. – DRDP Cluj a semnat contractul de construire a drumului expres ce va lega municipiul Cluj-Napoca la Autostrada Transilvania (legătura între A3 și DN1, localitatea Tureni, județul Cluj).

Antreprenor este Asocierea Dimex-2000 Company (lider), Obras Publicas Y Regadios, Opr Asfalt, Autotehnorom, Con-A Operations cu oferta de 562,61 milioane de lei (fără TVA), mai mică cu circa 2% față de valoarea estimată a contractului.

Câștigătorul a concurat cu asocierea Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. (lider), Visio Construction Works.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de un an și jumătate.

Pe aceast drum expres vor fi construite șapte poduri și viaducte, dintre care cel mai lung va fi la kilometrul 4 peste Valea Racilor, un viaduct cu șase deschideri și o lungime totală de 258 de metri din care tablierul are 246 metri.

Drumul expres, cu o lungime de circa 5 km, va avea o lățime a benzii de circulație de 3,5 m, un acostament lat de 2,25 m și spațiu median de 3 m lățime prevăzut cu separatoarele de sens.

Realizarea noii legături a municipiului Cluj-Napoca la Autostrada Transilvania va contribui la descongestionarea traficului de pe ruta Baciu – Cluj-Napoca – Bulevardul Muncii – Apahida. De asemenea, traficul Gilău – Cluj-Napoca va fi diminuat, având în vedere posibilitatea utilizării viitoarei conexiuni cu Autostrada Transilvania.

Sus