Oferte locuri de munca top

Un nou constructor pentru Muzeul de Arta Vizuala Galați

A fost semnat contractul pentru reluarea lucrărilor la noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală Galați.

”Am fost forțați să reluăm licitația pentru această investiție, după ce primul constructor nu a respectat termenele și condițiile din contract. Am încredere că asocierea de firme care a câștigat noua licitație va duce la bun sfârșit acest proiect, astfel încât până la finalul anului viitor să putem inaugura cea mai mare investiție din cultura gălățeană – un sediu nou pentru Muzeul de Artă Vizuală Galați, primul muzeu de artă contemporană înființat în România.

În acest moment, construcția este realizată în proporție de 50%. Noua clădire va avea o înălțime de peste 20 de metri și va putea găzdui impresionantul tezaur artistic al Muzeului de Artă Vizuală Galați”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Noua licitație a fost câștigată de către Asocierea S.C. Tancrad S.R.L. – SC Oldroad Construct S.R.L. – SC Coop Galați SA – SC Brave Seventeen Proiect S.R.L.

În noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală, care se construiește în Parcul Rizer, vor fi amenajate săli de expunere, laboratoare pentru conservarea şi restaurarea obiectelor de artă, ateliere de lucru, depozite, un amfiteatru multimedia cu 185 de locuri şi o bibliotecă.

Contractul a avut o valoare estimată de  30,64 milioane lei fără TVA.

Anterior au fost  anulate trei proceduri de achizitie publica lansate pentru atribuirea acestui contract (două anul trecut la cvaloarea de 18,82 milioane lei fără TVA) si una anul acesta la valoarea de 24,81 milioane lei fără TVA.

25 mil euro pentru constructii ingineresti, dupa refacerea SF-ului proiectului

”Din datele pe care le am, este vorba despre primul muzeu de artă vizuală care se construiește în țara noastră în ultimele decenii”, a mai spus  președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, cu ocazia  semnării contractului pentru reluarea lucrărilor la noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală Galați.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus