Oferte locuri de munca top

Un nou complex sportiv in Craiova va intra in licitatie

În acest an ar urma să fie lansată licitația pentru atribuirea contractului de execuție a unui nou complex sportiv ce urmează să fie realizat în municipiul Craiova.

Studiul de Fezabilitate pentru acest proiect a fost aprobat de către consilierii județului Dolj. Amplasamentul este situat pe fostul Stadion „Tineretului” unde în curând vor începe demolările.

Conform documentației elaborată de proiectant, obiectivul va include o arenă de atletism și un velodrom concepute să asigure condiții pentru organizarea unor competiții de nivel international.

Proiectul presupune o investiție cu valoarea estimată la aproape 370 de milioane de lei, inclusiv TVA.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a declarat: „Proiectul tehnic al acestei baze multifuncționale se află într-un stadiu avansat al elaborării, urmând ca în prima parte a lunii iunie să-l recepționăm și să putem demara licitația de atribuire a contractului de lucrări.”

Fonduri de urgenta pentru o constructie in prag de colaps

Potrivit indicatorilor tehnico-economici din studiul de fezabilitate, pe amplasamentul fostului Stadion „Tineretului“ va fi edificată o construcție cu parter, subsol și 3 etaje, cu o suprafață desfășurată totală de aproape 35.000 de metri pătrați.

Centrul sportiv va include un velodrom de categoria I, proiectat pentru o viteză de 80 – 85 km/h, o pistă de alergare ovală în lungime de 200 de metri, cu 6 culoare, și o pistă dreaptă, de 60 de metri, cu 8 culoare, dar și zone pentru probe precum săritura în înălțime, triplu salt, săritura cu prăjina sau aruncarea greutății.

În cadrul complexului se vor mai regăsi vestiare pentru sportivi și arbitri, sală de conferințe, restaurant, spații administrative, sală de forță, precum și tribune cu o capacitate totală de peste 6.000 de locuri.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus