Solplanet x AeroFix

Un nou camin studentesc va fi realizat de CNI, cu circa 50 mil lei

Un nou cămin studențesc urmează să fie realizat  de Compania Națională de Investiții (CNI). Valoarea proiectului este de aproape 50 milioane de lei, conform indicatorilor tehnico-economici aprobați ieri de Guvern.

Proiectul vizează realizarea unui cămin pentru Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Căminul va avea regim de înălţime S+D+P+5E și 99 de camere, cu o capacitate totală de 198 locuri de cazare. De asemenea, va fi prevăzut cu 42 de locuri de parcare, dar și cu un adăpost de protecție civilă.

Camerele cu o capacitate de cazare de două locuri fiecare, vor fi dotate cu grup sanitar propriu, mobilier și balcon pe toată lățimea camerei de cazare.

Clădirea nouă va fi prevăzută și cu spații comune precum săli de lectură, oficii pentru prepararea hrănii sau spălătorie/uscătorie.

Valoarea estimată este 46,8 milioane de lei.

Durata estimată de realizare este de 21 de luni, din care 5 luni vor fi dedicate activității de proiectare.

În perioada următoare, pentru obiectivul de investiții urmează să fie demarate procedurile de achiziție a lucrărilor de proiectare și execuție, durata exactă și valoarea contractului urmând să fie stabilite după finalizarea acestor proceduri.

Suprafața construită propusă este de 884 mp, iar suprafața desfășurată pentru noua clădire va fi de 6.704 m.

Subsolul va cuprinde următoarele spaţii: parcare subterană, adăpost de protecţie civilă, depozit central, depozit cazarmament, vestiare angajați, spălătorie-uscătorie-călcătorie, diverse spaţii tehnice şi spaţii de circulaţie.

Demisolul va cuprinde doar spaţii administrative şi tehnice: spaţiu aşteptare, secretariat,  birou director, cameră telecomunicaţii, vestiare angajaţi, spaţii de folosinţă comună/spaţii comerciale, cameră pubele şi spaţii de circulaţie.

 

Pentru mai multe detalii tehnice despre proiect, accesați: Un nou camin studentesc cu 100 de locuri, intr-un mare centru universitar

 

 

 

Citiți și:

Cladire cu 14 niveluri, autorizata in Bucuresti

Incertitudinea ii face pe dezvoltatori sa nu isi mai asume riscul demararii unor noi proiecte

Blocuri mici, construite pe rand, unul cate unul

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2020

Sus