Oferte locuri de munca top

Un monument istoric de pe Calea Victoriei va fi consolidat

La peste 17 milioane de euro se ridică investiția necesară pentru consolidarea unui imobil situat pe Calea Victoriei din București. Clădirea a fost construită în anul 1938  și este monument istoric al orașului.

Indicatorii tehnico-economici pentru lucrările de intervenție urmează să fie aprobați de  edilii Municipiului București

Clădirea a fost sediul Băncii de Comerț Exterior și este amplasată pe Calea Victoriei nr. 22, sector 3.

Amplasamentul este cuprins în subzona CP1 – subzonă centrală situată în limitele zonei de protecție a valorilor istorice și arhitectural urbanistice în care se menține configurația țesutului urban tradițional.

Conform concluziilor prezentate în studiul istoric, intervențiile propuse impun respectarea conturului perimetral inițial al clădirii. Intervențiile interioare sunt destinate să rezole problemele ridicate de modernizarea / actualizarea funcțiunii comerciale de la parter, respectiv birouri și spații conexe la etaje.

Imobilul are un regim de înălțime de 2S + Parter + 8 Etaje.

Aria construită a clădirii este de 837 mp, iar aria construită desfășurată totală este de 7.524 mp.

Durata execuției lucrărilor este de 14 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, din partea autorității contractante.

Conform indicatorilor tehnico-economici, valoarea totală a lucrăriloe este de 83.976.279 cu TVA, din care valoarea lucrărilor de construcții și montaj este de 61.513.353 cu TVA.

Conform proiectului inițial, clădirea urma să aibă subsolul distribuit pe două niveluri, cinci etaje de birouri, o sală de conferințe la etajul 6, o sală de sport la etajul 7 și un buget la etajul 8. Parterul urma să fie utilizat pentru spații comerciale, oferite spre închiriere. La subsolul I  erau amplasate depozitele magazinelor, toalete și adăpostul de protecție civilă contra atacurilor cu arme chimice pentru public, iar la subsolul II se găsea adăpostul principal al imobilului contra bombardamentelor aeriene.

 

 

 

Citiți și:

Un mare retailer va cumpara un teren 1,6 mil euro

Un dezvoltator imobiliar pregateste un nou parc industrial

Viitor parc industrial pe aproape 34 ha

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus