Oferte locuri de munca top

Un mare constructor cheama CNAIR in instanta

Contractul pentru modernizarea unui sector din centura rutieră a Capitalei continuă să fie problematic atât pentru constructor, cât și pentru autoritatea contractantă. Valoarea acestuia depășește 106 milioane de lei. Lucrările au început în 2011, iar acestea trebuiau să fie gata încă din anul 2015, conform contractului de lucrări.

După ce CNAIR a reziliat contractul cu Delta Antepriza de Construcții și Montaj 93 SRL pentru modernizarea centurii rutiere a Municipiului București între  A1 – DN7, societatea dă în judecată cu autoritatea contractantă.

Delta ACM 93 SRL, aflată în insolvență, a cerut în instanță ordonanţă preşedinţială pentru suspendarea executării garanției bancare, ca urmare a rezilierii contractului.

Proiectul de modernizare a tronsonului de aproape 9 kilometri nu au fost încă finalizat, lucrările stagnând de trei ani.

Execuția lucrărilor a început în urmă cu șase ani, dar societatea încă mai are de terminat un pod și de realizat parcări, printre altele, ne-a spus Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Indiferent de rezoluția Tribunalului București, contractul cu Delta ACM 93 SRL, fiind reziliat, va trebui din nou atribuit unui nou operator economic. Procedura de atribuire va merge astfel mai departe, urmând ca restul de executat să fie lansat în licitație pentru ca lucrările să fie finalizate.

 

 

Citiți și:

Viitor sediu de birouri in Bucuresti

Ansamblu rezidential, in curs de autorizare in Capitala

A fost autorizata a treia etapa a unui mare proiect rezidential

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/ sept 2019

 

Sus