Oferte locuri de munca top

Un mare constructor a trecut pe profit, dupa pierderi de peste 2 mil lei

O societatea de construcții cu capital românesc a reușit să obțină profit în semestrul I al acestui an, după ce în perioada similară a anului trecut avea pierderi de circa 2,5 milioane lei.

Însă rezultatul nu s-a datorat unei creșteri a cifrei de afaceri sau a veniturilor din actvitatea de bază, ci scăderii cheltuielilor, în special a celor cu personalul și cu materialele. Asta înseamnă o reducere a activității Societății de Construcţii Napoca SA din Cluj Napoca.

În primul semestru, veniturile operaționale au scăzut la circa 16,36 milioane ei, fiind mai mici de 2,5 ori față de cât au fost în semestrul I 2021, potrivit raportului societății.

O singura oferta pentru un contract de peste 17 mil euro

Cheltuielile cu personalul s-au redus la jumătate, iar cheltuielile cu materialele

au fost mai mici de peste 5 ori față de cele din perioada similară a anului trecut.

Astfel firma a înregistrat un profit de 370.795 lei, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut când consemna o pierdere de 2.446.129 lei.

Cifra de afaceri aferentă semestrului I este de 11,1 milioane lei, mai mică de aproape trei ori faţă de cea din perioada similară a anului trecut. Activitatea a fost preponderent din lucrări de construcţii-montaj (peste 98% din cifra de afaceri).

În acest an, societatea şi-a desfăşurat activitatea cu un număr mediu de 207 salariaţi, față de 340 anul trecut. Scăderea numărului de angajați este de aproape 40%.

În baza contractelor încheiate, societatea a executat lucrări de construcţii pentru clienţi finanţaţi de la buget şi clienţi privaţi.

Printe principalele obiective de construcţii aflate în derulare la sfârşitul trimestrului I se numără:
* Modernizare drum județean DJ 107 I – LOT 1 și LOT 2 – U.A.T. Alba
* Infrastructură Baza Aeriana – Zona Operațională în Cazarma 727 Fetești – Etapa I și Etapa II, contracte încheiate cu Ministerul Apărării Naționale;
* Proiectare și execuție lucrări „Modernizarea drumului județean DJ 195 – LOT 1- C.J. Satu Mare
* Contract de proiectare și execuție a lucrărilor aferente obiectivului de investiții „cale de rulare paralelă cu pista” la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj RA
* Alte lucrări de modernizare și întreținere drumuri.

Sapte blocuri, intr-un viitor ansamblu rezidential

În data de 8 decembrie 2021 societatea a intrat în procedura insolvenței din cauza dificultăților financiare.
Societatea de Construcţii Napoca este deținută IT Transilvania, controlată de Liliana Marchiș (67,384%), de ARD Invest SRL (9,826%) și de alţi acţionari (persoane juridice și fizice – 22,79%).

 

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus