Oferte locuri de munca top

Un manager de la Renault va fi noul ministru al transporturilor

Costescu - CiolosDan Costescu va părăsi cârma Ministerului Transporturilor după mai puţin de 8 luni de la numirea sa în funcţie. Anunţul a fost făcut ieri de premierul Dacian Cioloş.

În locul său este propus Sorin Buşe, managerul din industria auto care a pus pe picioare Centrul de Cercetare Tehnologică al Renault. “Cu experiența managerială pe care o are consider că poate să vină cu un impuls nou şi să fie în măsură să grăbească anumite proiecte pe care le avem la Ministerul Transporturilor. Vreau să accelerăm activitatea, atât pe execuția proiectelor de autostrăzi, proiectele care sunt acum în execuție şi unde lucrurile nu au evoluat suficient de bine, reforma la Compania Națională de Autostrăzi şi de Drumuri, pe care o cer de câteva luni, unde știu că s-au făcut progrese, dar nu suficient de rapid, şi totodată pregătirea de noi proiecte”, a argumentat premierul.

Odată cu ministrul transporturilor vor fi schimbaţi şi ministrul educaţiei, Adrian Curaj, ministrul comunicaţiilor, Marius Bostan şi ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu.

“Dânşii au lucrat bine pe multe proiecte şi lucrurile au progresat bine, pe altele au fost anumite întârzieri sau, oricum, sunt lucruri care pot fi făcute mai bine şi mai accelerat în perioada următoare şi de aceea am decis să operez aceste schimbări, pentru un nou suflu şi un alt ritm în echipa guvernamentală”, a apreciat premierul.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost deja informat asupra intenţiei de înlocuire a celor patru miniştri din cabinetul Cioloş. “I-am comunicat intenția mea de a face aceste schimbări, intenție cu care a fost de acord”, a adăugat premierul.

 

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2016

Articole disponibile fara abonament – paginile 33, 40-41, 44-45, 67-68.

 

Sus