Oferte locuri de munca top

Un furnizor de material lemnos se extinde in Romania

O companie multinațională intenționează să se extindă în România prin achiziția unei fabrici de cherestea. Valoarea tranzacției a fost estimată la o sumă ce depășește 2 milioane de euro (aproximativ 10,8 milioane de lei). Finanțarea tranzacției va fi asigurată din fondurile proprii ale companiei cumpărătoare.

Firma Reliance Global Holdings, înregistrată în Bermuda, a semnat recent un acord condiționat pentru achiziția întregului capital social al JWC Romwood SRL (România) de la grupul austriac J. W. Cappelen.

Reliance Global Holdings a intrat pe piața autohtonă în 2019, ca urmare a achiziției firmei Woodlands Industrial din Brașov, specializată în comerțul cu material lemnos. Ulterior, firma a deschis o unitate de prelucrare a lemnului și un hub de distribuție, ambele situate în localitatea Oituz, județul Covasna.

Noua achiziție se înscrie în strategia companiei, care intenționează să aplice același model de afaceri adoptat în cazul fabricii de cherestea de la Oituz și să accelereze strategia de expansiune în sectorul aprovizionării cu material lemnos în Europa.

Societatea JWC Romwood SRL are sediul la Întorsura Buzăului și deține și operează o fabrică de prelucrare a lemnului în județul Covasna. Fabrica de cherestea este amplasată pe un teren cu suprafața totală de 60.000 mp. Unitatea de producție este complet utilată și echipată și are o capacitate de circa 8.000 mc pe an.

Pe lângă operațiunile din România, Reliance deține și alte fabrici de cherestea și centre de distribuție a lemnului în Europa, în Croația și Slovenia. Societatea este listată la bursa din Hong Kong.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Un comentariu;

  1. Ciobotaru Dinu said:

    ALT JEFUITOR DE MASĂ LEMNOASĂ CARE VA DEFRIȘA, ÎN CONTINUAREA AUSTRIECILOR, PĂDURILE ROMÂNIEI. OPRIȚI JAFUL INSTITUIT DE MULTINAȚIONALE ASUPRA REZERVELOR NATURALE ALE ROMÂNIEI. ISĂRESCULE ȘI ALTI FACTORI DE DECIZIE DIN ROMÂNIA ! AȚI CLAMAT TOT TIMPUL LIPSA FONDURILOR PENTRU INCURAJAREA CAPITALULUI ROMÂNESC ÎN TIMP CE STRĂINII AU FINANȚAT SUB DIFERITE FORME ACHIZIȚIA DE ACTIVE ROMÂNEȘTI, ADICĂ UNELE ACTIVE BUNURI PROPRIETATE PUBLICĂ. OPRIȚI EXPORTUL DE MATERII PRIME ȘI SEMIFABRICATE. DAȚI VALOARE ADĂUGATĂ MATERIILOR PRIME ȘI SEMIFABRICATE PRIN PRELUCRAREA ACESTORA ÎN ȚARĂ ȘI ASIGURAREA LOCURILOR DE MUNCĂ PENTRU MILIOANELE DE ROMÂNI CARE AU PĂRĂSIT ȚARA PENTRU UN TRAI MAI DECENT. V-A SPUSO ȘI MARII NOȘTRI ÎNAINTAȘI ÎNCEPÂND CU ISTORICUL A. D. XENOPOL ȘI POETUL NOSTRU AL NEAMULUI, MIHAI EMINESCU, SĂ PRELUCRAȚI MATERIA PRIMĂ ÎN ȚARĂ.

Sus