Oferte locuri de munca top

Un fost director CNANDR este acuzat de fapte de corupţie

5Fostul director al Direcţiei Achiziţii Finanţare de la Buget din cadrul CNADNR, Theodor Teodorescu, este acuzat că ar fi facilitat atribuirea unui acord-cadru de lucrări la drumurile publice unei societăţi condusă de fratele său.

În perioada 8 aprilie –21 octombrie 2013, Teodorescu ar fi semnat mai multe documente care au dus la atribuirea acordului-cadru având ca obiect „Lucrări de marcaje rutiere pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale din administrare, Lot 1-DRDP Bucureşti”. Acordul-cadru a fost încheiat între CNADNR şi Asocierea Aduna Servimob-Teo Trans Consulting. Fratele lui Teodorescu deţinea funcţia de administrator/asociat al Teo Trans Consulting.

Potrivit Codului Penal al României, un funcţionar public nu are voie să îndeplinească un act sau să participe la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani. Încălcarea acestei prevederi se pedepseşte cu închisoare de al unu la cinci ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

De asemenea, Teodorescu este acuzat că ar fi folosit în interes personal informațiile ce nu erau destinate publicităţii, deținute în virtutea prerogativelor funcției. Pedeapsa stabilită prin lege este tot de la unu la cinci ani.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Direcția Națională Anticorupție  (DNA) în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Teodorescu a infracțiunii de conflict de interese și a infracțiunii asimilate infracțiunilor de corupție.

Printr-un comunicat de presă, CNADNR a anunţat că va sta la dispoziţia DNA cu orice documente relevante în scopul verificării aspectelor sesizate de către ANI.

De asemenea CNADNR va  solicita un punct de vedere ANRMAP, autoritatea în domeniul achizițiilor publice, pentru a clarifica situația juridică a contractului încheiat cu asocierea menţionată.

Conform acordului, pentru lucrările executate, CNADNR datorează asocierii Aduna Servimob-Teo Trans Consulting 27 milioane lei plus TVA.

Sus