Oferte locuri de munca top

Un drum turistic va fi modernizat cu aproape 50 mil euro

Edilii unuia dintre județele din țară pregătesc un important proiect de investiții rutiere.

Planul vizează modernizarea unui cunoscut drum turistic, valoarea totală a investiției fiind estimată la aproape 50 milioane de euro.

Investiția este la faza de proiect tehnic, iar în perioada imediat următoare va fi demarată procedura de achiziție pentru execuția lucrărilor.

Este vorba despre drumul care asigură accesul către unele dintre cele mai spectaculoase zone naturale ale Regiunii Vest, Cheile Nerei, Cascada Beușnița sau Lacul Ochiul Beiului, județul Caraș Severin, ce va fi modernizat cu finanțare europeană.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de management pentru Programul Regional Vest, a semnat, ieri, contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare DJ 571 – Intersecție DN57 – Moldova Nouă – Cărbunari – Sasca Montană – Ciuchici (Intersecție DN 57)”, din județul Caraș Severin.

Aproape 50 de milioane de euro este valoarea totală a investiției de care va beneficia parteneriatul format din Consiliul Județean Caraș Severin și primăriile din Moldova Nouă, Cărbunari, Ciuchici și Sasca Montană. Din această sumă, peste 48 milioane de euro sunt bani nerambursabili.

Proiectul are o durată de realizare de 3 ani și este finanțat prin Programul Regional Vest 2021-2027, Intervenția regională 5.1.A Drumuri județene.

Planul de investiții prevede modernizarea a 46 kilometri de drum județean, inclusiv reabilitarea a nouă poduri și a peste 200 de podețe. În plus, se va interveni asupra a 52 de stații de transport public și vor fi amenajate noi locuri de parcare.

Proiectul mai include lucrări de apărare şi consolidare a structurii drumului, de reparaţie la canalele de colectare şi descărcare a apelor pluviale, precum și măsuri de siguranță rutieră.

„Modernizarea drumului județean DJ 571 reprezintă un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii și turismului în județul Caraș-Severin. Deschidem, practic, o poartă către turismul național și internațional, pentru că investiția pe care o realizăm va facilita accesul către câteva dintre obiectivele-cheie cu care se mândrește regiunea noastră”, a declarat Sorin Maxim, director general al ADR Vest.

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iulie-august2024

Revista Arena Constructiilor iulie-august 2024

Sus