Oferte locuri de munca top

Un drum judetean primeste bani europene pentru modernizare

A fost semnat contractul de finanțare pentru modernizarea unui tronson de drum județean din județul Mehedinți.

Lucrările sunt finanțate în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Practic, acest proiect era primul pe lista de rezervă și a intrat la finanțare după ce s-au făcut economii la celelalte obiective. Cererea de finanțare pentru acest proiect a fost depusă în anul 2018.

Finanțarea din fonduri europene este în valoare de 9,3 milioane euro și a fost acordată pentru reabilitare/ modernizare DJ 606A, pe tronsonul cuprins între DJ 561A (Plopi) și DN6 (Balota).

Contractul de finanțare a fost semnat de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, iar ulterior a fost semnat contractul între Consiliul Județean Mehedinți și ADR S-V Oltenia, organismul de implementare în acest caz.

Traseul drumului judetean DJ606A, în lungime de 19,3 km, străbate intravilanul si extravilanul comunelor Tâmna, Livezile, Hinova, Prunișor, Șimian, dar printre beneficiari sunt și locuitorii comunelor Dumbrava și Bîcleș.

Beneficiarii direcți sunt locuitorii satelor Gârnita, Mijarca, Arvătești – comuna Prunisor, Stefan Odobleja, Izvoralu de Jos – comuna Livezile, Manu, Izvorălu- comuna Tamna, adiacente tronsonului DJ606A, dar și participanții la evenimentul aeronautic anual organizat pe aerodromul vecin drumului.

Pe de altă parte, pentru satele Gîrnița, Mijarca, Manu și Arvătești, acesta este singurul drum județean cu care se intersectează drumurile comunale.

Valoarea proiectului este de 48.293.218 lei, la care contribuie Consiliului Județean Mehedinți cu 5.681.759 lei pentru acoperirea cheltuielilor neeligibile și cofinanțarea investiției.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus